Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μarin (πρωθυπουργός Φινλανδίας): Τον Μάιο του 2022 η απόφαση για ΝΑΤΟ

Μarin (πρωθυπουργός Φινλανδίας): Τον Μάιο του 2022 η απόφαση για ΝΑΤΟ
Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμα και την Πέμπτη, επικαλούμενα ανώνυμες κυβερνητικές πηγές

H Φινλανδία θα αποφασίσει αν θα υποβάλλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτόν τον μήνα, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Sana Marin.
«Συζητάμε τώρα αν πρέπει να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ ή όχι» τόνισε σε συνέντευξή της στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα «αυτόν τον μήνα».
Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμα και την Πέμπτη, επικαλούμενα ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.
«Μπορώ να πω ότι όλα έχουν αλλάξει λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία» τόνισε.
«Από τη σκοπιά της Φινλανδίας, ως γειτονικής χώρας, αν η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν σέβεται την αυτονομία, την κυριαρχία και την ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας, δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια σχέση που είχαμε πριν με τη Ρωσία» επισήμανε.
Η ίδια επανέλαβε επίσης ότι είναι υπέρ της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία, να παράσχουμε όπλα, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια, να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να πολεμήσουν και ότι ελέγχουν το μέλλον τους. Την ίδια στιγμή πρέπει να επιβάλλουμε βαριές κυρώσεις στη Ρωσία για να καταστήσουμε τον πόλεμο όσο πιο ακριβό γίνεται για τη Ρωσία» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης