Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Εχθρική η ρητορική της Πολωνίας, πηγή απειλής

Peskov (Ρωσία): Εχθρική η ρητορική της Πολωνίας, πηγή απειλής
Νωρίς ακόμα για να γίνει παρέλαση στις 9 Μαΐου στη Μαριούπολη είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Εχθρική χαρακτήρισε τη ρητορική της Πολωνίας ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος σε μια σειρά δηλώσεων Πολωνών υπουργών, οι οποίοι υποστήριξαν πως «η Πολωνία είναι υπερήφανη που βρίσκεται στον κατάλογο του Putin με τις μη φιλικές χώρες».
Σε δηλώσεις του ο Peskov υποστήριξε πως η Πολωνία αποτελεί «πηγή απειλής» για τη Ρωσία, ενώ αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η Ρωσία κατέσχεσε και έκλεψε σιτηρά από την Ουκρανία, είπε πως είναι πιθανότατα ψευδείς.
«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία, φαίνεται ότι είναι ψεύδη» υποστήριξε ο Peskov ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχου της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα τρόφιμα σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία μεταφέρει σιτηρά από τις περιοχές της γειτονικής της χώρας τις οποίες έχει καταλάβει.

Για παρέλαση στη Μαριούπολη

Πάντως, ο Peskov υποστήριξε πως το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει αν θα γίνει παρέλαση στις 9 Μαΐου στη Μαριούπολη για να τιμηθεί η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρόσθεσε όμως ότι θα έρθει η ώρα για να γιορτασθεί εκεί η Ημέρα της Νίκης.
«Θα έρθει η ώρα για να τιμήσουμε την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov, ο οποίος δεν αποκάλυψε εάν πράγματι ο πρόεδρος Putin συνομίλησε με τον Ισραηλινο πρωθυπουργό Naftali Bennett και του ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις Lavrov ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης