Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αριστερό μέτωπο κατά Macron - Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των Σοσιαλιστών με τον Mélenchon

Γαλλία: Αριστερό μέτωπο κατά Macron - Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των Σοσιαλιστών με τον Mélenchon
Μέτωπο κατά του προέδρου Emmanuel Macron συγκροτούν τα σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα της Γαλλίας
Σχετικά Άρθρα

Μέτωπο κατά του προέδρου Emmanuel Macron συγκροτούν τα σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα της Γαλλίας, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Γαλλίας οριστικοποίησε τη συμφωνία με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) για τον σχηματισμό συμμαχίας στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου προκειμένου να στερήσουν από τον Γάλλο πρόεδρο την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
«Από εδώ και πέρα θα πραγματοποιούμε μαζί προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Olivier Faure, αφού η Εθνική Επιτροπή του κόμματος ενέκρινε αργά χθες Πέμπτη τη συμφωνία που είχαν ανακοινώσει κατ’ αρχή διαπραγματευτές των δύο κομμάτων την Τετάρτη.

Πρωθυπουργός ο Mélenchon;

Το LFI έχει ήδη συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με τους Πράσινους και τους Κομμουνιστές, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο υπό την ηγεσία του επικεφαλής του LFI Jean-Luc Mélenchon.
Ο Mélenchon έχει δηλώσει πως θέλει να είναι πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση και ελπίζει να μην επιτρέψει στον Macron να αποκτήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Ιουνίου και να εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματός του που είναι υπέρ των επιχειρήσεων.
Ο Macron κέρδισε στα τέλη Απριλίου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία εξασφαλίζοντας δεύτερη θητεία στον θώκο, όμως θα χρειάζεται να έχει την πλειοψηφία των εδρών και στο κοινοβούλιο προκειμένου να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί, ανάμεσά τους και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 65, στην οποία αντιτίθενται τόσο τα κόμματα της αριστεράς όσο και της δεξιάς.
Ο Mélenchon ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο περίπου το 22% των ψήφων, πίσω από την ακροδεξιά υποψήφια Marine Le Pen.
Η υποψήφια των Σοσιαλιστών Anne Hidalgo συγκέντρωσε μόλις το 1,7% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης