Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Νότια Αφρική για covid – Έκρηξη 50% σε κρούσματα σε 24 ώρες

Συναγερμός στη Νότια Αφρική για covid – Έκρηξη 50% σε κρούσματα σε 24 ώρες
Εκτινάχθηκε στο 25,9% ο δείκτης θετικότητας
Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Αφρική για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κατά 50%.
Παράλληλα ο δείκτης θετικότητας έχει εκτιναχθεί στο 25,9% ποσοστό που είναι και το υψηλότερο που καταγράφεται εδώ και αρκετούς μήνες.
Συγκεκριμένα, το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων της Νότιας Αφρικής κατέγραψε 9.757 μολύνσεις, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με τα 6.170 που είχαν καταμετρηθεί την προηγούμενη ημέρα.
Η Νότια Αφρική, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κράτος της Αφρικής, είναι αντιμέτωπη με ένα νέο της πανδημίας από τα τέλη Απριλίου.

Δύο νέες υποπαραλλαγές της Omicron

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για τη νέα έξαρση ευθύνονται δύο υποπαραλλαγές της Omicron, η μολυσματικότητα των οποίων μένει να εξακριβωθεί.
«Οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες οι οποίοι ταυτοποίησαν την Omicron στο τέλος της περασμένης χρονιάς ενημέρωσαν για άλλες δύο υποπαραλλαγές της Omicron, τις BA.4 και BA.5, οι οποίες προκαλούν κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
Σημειώνεται πως στη Νότια Αφρική έχει εμβολιαστεί κάτω από το 45% του πληθυσμού, ενώ μετρά λίγο περισσότερους από 100.000 θανάτους.
Το ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι η νέα έξαρση των κρουσμάτων δεν φαίνεται να έχει αυξήσει αντιστοίχως και τον αριθμό των θανάτων.
Το τελευταίο 48ωρο αναφέρθηκαν μόλις 7 ασθενείς λόγω covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης