Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Πώς οι Παλαιστίνιοι βεβηλώνουν τους ιερούς χώρους τόσο των άλλων θρησκειών όσο και της δικής τους

Gatestone Institute: Πώς οι Παλαιστίνιοι βεβηλώνουν τους ιερούς χώρους τόσο των άλλων θρησκειών όσο και της δικής τους
Δεν ήταν η πρώτη φορά που Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές στον τάφο του Ιωσήφ…

Οι Παλαιστίνιοι πιάστηκαν για άλλη μια φορά να λένε ψέματα στον κόσμο ισχυριζόμενοι ότι οι Εβραίοι «βεβηλώνουν» τους ισλαμικούς ιερούς χώρους, ιδίως το τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ.
Αν κάποιοι βεβηλώνουν το τέμενος και άλλους ιερούς χώρους, αυτοί είναι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι.
Το 2002, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες εισέβαλαν στον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, αλλά η παγκόσμια χριστιανική αντίδραση αποσιωπήθηκε. Οι τρομοκράτες έμειναν μέσα στην εκκλησία για 39 ημέρες και άφησαν πίσω τους βρώμικες κουβέρτες και στρώματα, αναπτήρες, αποτσίγαρα και τη «δυσωδία περιττωμάτων». Ένας ιερέας παραπονέθηκε ότι οι τρομοκράτες είχαν επίσης βεβηλώσει την εκκλησία καπνίζοντας και πίνοντας αλκοόλ.
Το πρωί της Παρασκευής της 15ης Απριλίου, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι «προσκυνητές» οχυρώθηκαν μέσα στο τέμενος Άκσα και συγκρούστηκαν με ισραηλινούς αστυνομικούς.
Οι ταραχοποιοί, οπλισμένοι με πέτρες, σιδερένιους λοστούς και πυροτεχνήματα, έφτασαν στο τέμενος νωρίς το πρωί και εθεάθησαν να φέρνουν πέτρες στο τζαμί και να φράζουν την κύρια πύλη του με ξύλινα και μεταλλικά εμπόδια.
Οι «προσκυνητές» έφτασαν στο τέμενος επειδή οι ηγέτες τους είχαν πει ψέματα ─ τους είπαν, εσφαλμένα, ότι οι Εβραίοι σχεδίαζαν να «εισβάλουν» στο τζαμί και να «μολύνουν» τους προαύλιους χώρους του.
Μόλις οι ταραχοποιοί μπήκαν στο συγκρότημα του τεμένους στο Όρος του Ναού και πριν συγκρουστούν με την αστυνομία, ύψωσαν σημαίες και πανό της Χαμάς, μιας παλαιστινιακής ομάδας που χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.
Προφανώς, οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν ότι είναι πράξη βεβήλωσης να φέρνουν πέτρες, σιδερένιους λοστούς και άλλα ελαφριά όπλα σε ένα τέμενος.
Προφανώς, οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν ότι είναι πράξη βεβήλωσης να υψώνουν σημαίες και πανό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης σε έναν ιερό χώρο.
Προφανώς, οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν ότι είναι πράξη βεβήλωσης να εκσφενδονίζουν πέτρες και γυάλινα μπουκάλια σε ανθρώπους στο κοντινό Δυτικό Τείχος, τον πιο ιερό χώρο στον κόσμο που χρησιμοποιείται από τον εβραϊκό λαό για προσευχή.
Προφανώς, οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν ότι είναι πράξη βεβήλωσης να εκσφενδονίζουν πέτρες και να ρίχνουν πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών στο συγκρότημα του τεμένους.
Οι ταραχές που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στο Όρος του Ναού στις 15 Απριλίου ήταν εντελώς απρόκλητες. Η βία ξέσπασε όταν Παλαιστίνιοι ηγέτες και ομάδες ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι «Εβραίοι εξτρεμιστές» σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν θυσίες ζώων στο χώρο για να γιορτάσουν το Εβραϊκό Πάσχα.
Το Ισραήλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και έστειλε μηνύματα στους Παλαιστίνιους διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα επιτρεπόταν στους Εβραίους να προβούν σε οποιεσδήποτε «προκλήσεις» στο Όρος του Ναού.
Ακόμη και ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι, παραδέχτηκε, ώρες πριν ξεσπάσει η βία, ότι η ομάδα του έλαβε τέτοιες διαβεβαιώσεις. Σύμφωνα με τον αλ Αρούρι, το ισραηλινό μήνυμα προωθήθηκε στη Χαμάς μέσω ανώνυμων «μεσολαβητών».
Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες του Ισραήλ να αντικρούσει τους ψευδείς ισχυρισμούς των Παλαιστινίων δεν βοήθησαν.
Η παλαιστινιακή λίβελος αίματος σχετικά με την υποτιθέμενη βεβήλωση των ισλαμικών ιερών τόπων από Εβραίους ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Το 2015, ο Αμπάς είπε:
«Το Τζαμί Αλ-Άκσα και η Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου είναι δικά μας. Είναι όλα δικά μας, και αυτοί [οι Εβραίοι] δεν έχουν το δικαίωμα να τα μολύνουν με τα βρώμικα πόδια τους. Χαιρετίζουμε κάθε σταγόνα αίματος που χύθηκε για χάρη της Ιερουσαλήμ. Αυτό το αίμα είναι καθαρό, αγνό αίμα, που χύθηκε για χάρη του Αλλάχ. Κάθε μάρτυρας θα μπει στον Παράδεισο και όλοι οι τραυματίες θα ανταμειφθούν από τον Αλλάχ».
Λίγο μετά την ομιλία του Αμπάς, οι Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που περιελάμβανε μαχαιρώματα, πυροβολισμούς και εμβολισμούς αυτοκινήτων.
Οι Παλαιστίνιοι που άρχισαν να δολοφονούν Εβραίους θεώρησαν ότι ακολουθούν το κάλεσμα του προέδρου τους να υπερασπιστούν το τέμενός τους από τα «βρώμικα πόδια» των Εβραίων. Δολοφονώντας δεκάδες Εβραίους για χάρη του τζαμιού, οι τρομοκράτες στην πραγματικότητα βεβήλωναν την ιερότητα του τζαμιού Άκσα. Πώς; Επικαλέστηκαν το όνομα του τεμένους για να δικαιολογήσουν μια δολοφονική μανία εναντίον αθώων Εβραίων.
Οι λιγοστοί Εβραίοι που ξεναγήθηκαν ειρηνικά στην υπαίθρια περιοχή του Όρους του Ναού τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους μέσα στο τέμενος Άκσα ή στον κοντινό Θόλο του Βράχου. Οι Εβραίοι επισκέπτες δεν πηγαίνουν εκεί για να επιτεθούν ή να ταπεινώσουν τους Μουσουλμάνους. Πηγαίνουν εκεί στο πλαίσιο οργανωμένων ξεναγήσεων που συντονίζονται με τις ισραηλινές αρχές.
Αν κάποιος δέχεται επίθεση, παρενοχλείται και εξευτελίζεται, αυτοί είναι οι Εβραίοι επισκέπτες. Βίντεο με Παλαιστίνιους να βρίζουν και να φωνάζουν στους Εβραίους επισκέπτες κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, Παλαιστίνιοι έχουν προσπαθήσει να επιτεθούν σωματικά στους Εβραίους επισκέπτες.
Σημειωτέον, οι νέοι παλαιστινιακοί ισχυρισμοί για Εβραίους που βεβήλωσαν τους ισλαμικούς ιερούς χώρους προέκυψαν ακόμη και όταν οι Παλαιστίνιοι βανδάλισαν τον τάφο του Ιωσήφ στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς.
Η τοποθεσία, όπου σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση λέγεται ότι είναι θαμμένος ο Ιωσήφ που αναφέρεται στη Βίβλο, δέχτηκε επίθεση και βανδαλισμό δύο φορές από Παλαιστίνιους ταραχοποιούς την περασμένη εβδομάδα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές στον τάφο του Ιωσήφ. Αν και ορισμένες αναφορές υποστήριξαν ότι η Παλαιστινιακή Αρχή υποσχέθηκε να βοηθήσει στην ανακαίνιση του χώρου, τελικά, αυτός που έπρεπε να στείλει μεγάλες δυνάμεις για την αποκατάσταση της ζημιάς ήταν ο ισραηλινός στρατός.
Ο τάφος του Ιωσήφ έγινε στόχος των Παλαιστινίων για έναν λόγο: για να εμποδίσουν τους Εβραίους να φτάσουν εκεί για να προσευχηθούν. Δύο θρησκευόμενοι Εβραίοι που προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο αφού έμαθαν για τους βανδαλισμούς, πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν από Παλαιστίνιους.
Ο βανδαλισμός και η απόπειρα να απαγορευτεί η πρόσβαση των Εβραίων στον Τάφο του Ιωσήφ είναι πραγματική βεβήλωση ενός ιερού χώρου, και έρχεται σε αντίθεση με τις ειρηνικές ξεναγήσεις των Εβραίων στο Όρος του Ναού και την ελεύθερη πρόσβαση που έχουν οι Μουσουλμάνοι σε όλα τα τζαμιά τους στην Ιερουσαλήμ.
Η διεθνής κοινότητα, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να αγνοεί τη βεβήλωση των ιερών χώρων από τους Παλαιστίνιους. Δημοσιογράφοι αναφέρουν πώς Ισραηλινοί αστυνομικοί «εισέβαλαν» στο συγκρότημα του τζαμιού Άκσα το πρωί της Παρασκευής, χωρίς να τονίσουν ότι οι Παλαιστίνιοι ταραχοποιοί είχαν γεμίσει το τζαμί με πέτρες και σιδερένιους λοστούς λίγες ώρες πριν μπει η αστυνομία.
Οι παλαιστινιακοί ισχυρισμοί ότι οι Εβραίοι βεβηλώνουν τους ιερούς χώρους έχουν σκοπό όχι μόνο να παρακινήσουν τους Παλαιστίνιους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και να συσπειρώσουν όλους τους Μουσουλμάνους εναντίον του Ισραήλ. Οι ψευδείς κατηγορίες προωθούν τον αντισημιτισμό και τροφοδοτούν τους μισητές του Ισραήλ σε ολόκληρο τον κόσμο, και ειδικά, δυστυχώς, στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν αγνοεί ελαφρά τη καρδία τις παλαιστινιακές συκοφαντίες αίματος και τη μοχθηρή υποκίνηση τόσο κατά του Ισραήλ όσο και κατά των Εβραίων. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στη Ραμάλα, την de facto πρωτεύουσα των Παλαιστινίων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε:
«Θα εργαστούμε για να αποτρέψουμε ενέργειες και από τις δύο πλευρές που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις. Αυτό περιλαμβάνει επέκταση οικισμών, βία εποίκων, κατεδαφίσεις σπιτιών, εξώσεις, πληρωμές σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, υποκινήσεις σε βία».
Οι παρατηρήσεις του Μπλίνκεν δείχνουν ότι θεωρεί την κατασκευή νέων σπιτιών για Εβραίους πιο επικίνδυνη από τη δολοφονία Ισραηλινών στους δρόμους των ισραηλινών πόλεων.
Προφανώς, ο Μπλίνκεν δεν απείλησε να αναστείλει την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς τους Παλαιστίνιους λόγω των αμοιβών που δίνονται στις οικογένειες των τρομοκρατών που δολοφόνησαν Εβραίους και της συνεχιζόμενης υποκίνησης να πραγματοποιούνται επιθέσεις σε Ισραηλινούς.
Σημειωτέον ότι όσο ο Μπλίνκεν θεωρεί την κατασκευή διαμερισμάτων για Εβραίους μεγαλύτερη απειλή από το να πυροβολούνται και να μαχαιρώνονται Ισραηλινοί, άντρες και γυναίκες, σε εμπορικά κέντρα και μπαρ, οι Παλαιστίνιοι δεν θα σταματήσουν τις πληρωμές αίματος και τη δολοφονική υποκίνηση.
Εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεν καταστήσει ολοφάνερα σαφές ότι οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν ακριβά αν συνεχίσουν την ανταμοιβή τρομοκρατών και των οικογενειών τους, οι Παλαιστίνιοι δεν θα επιβραδύνουν ούτε τη βεβήλωση των ιερών χώρων ούτε τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις.
Ο Bassam Tawil είναι μουσουλμάνος Άραβας με έδρα τη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης