Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε πρωθυπουργό Ισραήλ: Να καταθέσουν τα όπλα οι Ουκρανοί μαχητές στο Azovstal

Putin σε πρωθυπουργό Ισραήλ: Να καταθέσουν τα όπλα οι Ουκρανοί μαχητές στο Azovstal
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι «ο ρωσικός στρατός παραμένει έτοιμος να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των αμάχων», αλλά σε ό,τι αφορά τους «μαχητές εθνικιστικών σχηματισμών που παραμένουν στο Azovstal, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να τους δώσουν εντολή να καταθέσουν τα όπλα»

Ο Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των αμάχων από το Azovstal της Μαριούπολης.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Benett, την Πέμπτη 5/5, ο Putin είπε ότι το Κίεβο πρέπει να διατάξει τους Ουκρανούς μαχητές που παραμένουν στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα τους, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι «ο ρωσικός στρατός παραμένει έτοιμος να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των αμάχων», αλλά σε ό,τι αφορά τους «μαχητές εθνικιστικών σχηματισμών που παραμένουν στο Azovstal, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να τους δώσουν εντολή να καταθέσουν τα όπλα».
«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις ανθρωπιστικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της εκκένωσης αμάχων από το έδαφος του εργοστασίου Αζοφστάλ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με εκπροσώπους του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού», λέει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Ρωσίας - Ισραήλ

Ο Putin συνεχάρη επίσης τους πολίτες του Ισραήλ για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους συνεχάρη θερμά τον Benett και τον ισραηλινό λαό για την εθνική εορτή που εορτάζεται σήμερα, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου ηγέτη.
«Την παραμονή της Ημέρας της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που γιορτάζεται τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ισραήλ στις 9 Μαΐου, ο Putin και ο Benett τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία αυτής της ημερομηνίας για τους λαούς και των δύο χωρών, που διαφυλάσσουν προσεκτικά την ιστορική αλήθεια για τα γεγονότα εκείνων των χρόνων και τιμούν τη μνήμη όλων των πεσόντων, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Το Κρεμλίνο σημείωσε επίσης ότι «εκφράστηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών ρωσο-ισραηλινών σχέσεων και τη διατήρηση χρήσιμων επαφών μεταξύ της ηγεσίας των δύο χωρών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης