Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία - Απαράδεκτη μια πυρηνική επίθεση

Lukashenko: Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία - Απαράδεκτη μια πυρηνική επίθεση
Για πρώτη φορά μάλιστα, αναφέρθηκε στη σύγκρουση ως «πόλεμο», σε αντίθεση με τη φράση που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο, που λέει ότι η εισβολή είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Lukashenko, δήλωσε πως έχει αμφιβολίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «πάει σύμφωνα με το σχέδιο» της Ρωσίας, κατά την διάρκεια συνέντευξής του με το Associated Press.
Επίσης, ο Λευκορώσος πρόεδρος υποστήριξε την ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν περίμενε αυτός ο πόλεμος «να τραβήξει τόσο πολύ».
Για πρώτη φορά μάλιστα, αναφέρθηκε στη σύγκρουση ως «πόλεμο», σε αντίθεση με τη φράση που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο, που λέει ότι η εισβολή είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».


Κατά μιας πυρηνικής επίθεσης

«Θέλω να τονίσω άλλη μια φορά: νιώθω ότι αυτή η επιχείρηση έχει καθυστερήσει»
, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AP.
Ο Lukashenko είπε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της ειρήνης. «Δεν δεχόμαστε κατηγορηματικά κανένα πόλεμο», είπε.  «Έχουμε κάνει και κάνουμε τα πάντα τώρα για να μην γίνει πόλεμος».
απ.png
Ο Λευκορώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα ήταν απαράδεκτη «επειδή είναι ακριβώς δίπλα μας.
Δεν είμαστε μακριά όπως οι ΗΠΑ».
Ο Lukashenko αποκάλεσε τον Putin «μεγάλο αδερφό του» και είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει «πιο στενές, πιο ανοιχτές ή πιο φιλικές σχέσεις με κανέναν από τους παγκόσμιους ηγέτες εκτός από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας».

Πρόσθεσε ότι ο Putin δεν επιδιώκει μια άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και η Δύση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
«Πιθανότατα δεν θέλει μια παγκόσμια αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ. Κάντε τα πάντα για να μην συμβεί αυτό.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης