Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Zelensky με Steinmeier - «Εντάσεις του παρελθόντος ξεκαθαρίστηκαν»

Επικοινωνία Zelensky με Steinmeier - «Εντάσεις του παρελθόντος ξεκαθαρίστηκαν»

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής προεδρίας δήλωσε πως οι εντάσεις του παρελθόντος ξεκαθαρίστηκαν

Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, είχε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, προκειμένου «να συζητηθεί και να ξεπεραστεί το ζήτημα με την ακυρωθείσα επίσκεψη» του Γερμανού προέδρου στο Κιέβο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνομιλίας ο Steinmeier διαβεβαίωσε τον Zelensky για την πλήρη στήριξη της Γερμανίας. Το γεγονός ότι οι δυο πρόεδροι μίλησαν απευθείας, «θεωρείται ως δείγμα αμοιβαίων προσπαθειών να υπερβούν τις πρόσφατες εντάσεις και να επιστρέψουν σε μια κάπως φυσιολογική ατμόσφαιρα», γράφει το περιοδικό.
Ο Steinmeier είχε χαρακτηριστεί τον Απρίλιο ανεπιθύμητος από το Κιέβο, λόγω της παλιότερης στάσης του έναντι της Ρωσίας, γεγονός το οποίο προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών και εμπόδιζε τον καγκελάριο Olaf Scholz από μια πιθανή επίσκεψη στην Ουκρανία. Με αυτή την αφορμή, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο χαρακτήρισε μάλιστα πριν από λίγες μέρες τον καγκελάριο «προσβεβλημένο λουκάνικο», καθώς, όπως είπε, «παριστάνει τον θιγμένο, σε μια συμπεριφορά που δεν ταιριάζει σε πολιτικό ηγέτη».
«Εντάσεις του παρελθόντος ξεκαθαρίστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας και πρόσθεσε ότι ο Zelensky προσκάλεσε τόσο τον Steinmeier όσο και όλη τη γερμανική πολιτική ηγεσία στο Κιέβο. Είναι ωστόσο ασαφές εάν και πότε θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση ο Scholz. Κάποιες πληροφορίες, σύμφωνα με το Spiegel, συνδέουν την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron, τη Δευτέρα στο Βερολίνο με μια πιθανή κοινή επίσκεψη τους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης