Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Τοπικές εκλογές μήνυμα στον Johnson - Πολιτικός σεισμός στη Β. Ιρλανδία;

Μ. Βρετανία: Τοπικές εκλογές μήνυμα στον Johnson - Πολιτικός σεισμός στη Β. Ιρλανδία;
Ιστορική νίκη για το Sinn Fein αναμένεται στη Βόρεια Ιρλανδία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα Πέμπτη 5/5 στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς από αυτές θα φανεί εάν οι Βρετανοί θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του Boris Johnson για τις «παραφωνίες» σχετικά με την περίφημη υπόθεση του «partygate».
Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί καλούνται να εκλέξουν έως τις 22:00 το βράδυ, 4.350 δημοτικούς συμβούλους σε 166 δήμους της Αγγλίας, στους 32 δήμους της Σκοτίας και στους 22 δήμους της Ουαλίας.

Πλήγμα για Johnson

Αυτή θα είναι οι πρώτη φορά που οι Βρετανοί θα εκφραστούν με τη ψήφο τους για τα πεπραγμένα των Συντηρητικών και της κυβέρνησης Johnson μετά το σάλο με τα πάρτι την περίοδο των lockdown λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί φέρονται να χάνουν ακόμα και περισσότερους από 550 δημοτικούς συμβούλους ακόμα και σε δήμους του Λονδίνου που τελούν υπό τον έλεγχό τους εδώ και χρόνια.
Μάλιστα αναφέρεται πως αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι βαρύ για τους Συντηρητικούς, τότε βουλευτές του κόμματος μπορεί να αποσύρουν τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Johnson.
Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του Johnson έχει καταρρεύσει όχι μόνο για την υπόθεση του partygate αλλά και από την έκρηξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Πολιτικός σεισμός στη Βόρεια Ιρλανδία

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται και στη Βόρεια Ιρλανδία, εκεί όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Sinn Fein, ο άλλοτε πολιτικός βραχίονας του IRA, φαίνεται να είναι ο νικητής των εκλογών.
Δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το Sinn Fein, το οποίο είναι υπέρ της Ένωσης της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία, να προηγείται με 8 μονάδες διαφορά του προτεσταντικού, ενωτικού DUP.
Εφόσον κερδίσει το Sinn Fein, τότε θα είναι αυτό που θα ορίσει τον πρωθυπουργό της Β. Ιρλανδίας, γεγονός που πριν μόλις μερικά χρόνια φάνταζε ασύλληπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης