Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Αμερικάνοι βοηθούν Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς

New York Times: Αμερικάνοι βοηθούν Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς
Το Κίεβο υποστηρίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σκοτώσει 12 Ρώσους στρατηγούς
Σχετικά Άρθρα

Για συνδρομή των ΗΠΑ μέσω πληροφοριών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να «εξοντώνουν» Ρώσους στρατηγούς κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με Αμερικάνους αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έδωσαν στους Ουκρανούς πληροφορίες που τους επέτρεψαν να σκοτώσουν αρκετούς Ρώσους στρατηγούς κοντά στα μέτωπα.

Τα «χτυπήματα»

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Ουάσινγκτον διαβίβασε στο Κίεβο λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες για τα κινητά κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά και συνδυάζοντάς τα με δικά της, ιδίως υποκλοπές ρωσικών τηλεπικοινωνιών, εξαπέλυσε πλήγματα με πυροβολικό και άλλες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί.
Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Κίεβο: Νεκροί 12 Ρώσοι στρατηγοί

Αν και το Κίεβο υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να σκοτώσει 12 Ρώσους στρατηγούς, το δημοσίευμα δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.
Σημειώνεται πως στις αρχές της εβδομάδας, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, Valery Gerasimov, πήγε για «αρκετές ημέρες» την περασμένη εβδομάδα στο μέτωπο στο Donbass, στην ανατολική Ουκρανία.
Πάντως, το Πεντάγωνο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες Ουκρανών ότι ο Gerasimov τραυματίστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης