Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία - αν προσχωρήσει στον πόλεμο

Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία - αν προσχωρήσει στον πόλεμο
Η Ουκρανία ετοιμάζεται να αμυνθεί αν οι δυνάμεις της Λευκορωσίας προσχωρήσουν στον πόλεμο, δήλωσε η μεθοριακή φρουρά  του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα

Ως απειλή αντιλαμβάνεται η Ουκρανία τα μεγάλα στρατωτικά γυμνάσια που ξεκίνησε σήμερα 4/5 η Λευκορωσία, παρότι η κυβέρνηση της χώρας έσπευσε να διαμηνύσει σε Ουκρανία και Ευρώπη ότι δεν συνιστούν απειλή για κανέναν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, οι ασκήσεις αυτές θέλουν να επιβεβαιώσουν την ετοιμότητα μάχης των στρατευμάτων της και δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές της.
Παρόλα αυτά ο Andry Demchenko, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να αμυνθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Δεν αποκλείουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας.
Ο Demcenko είπε επίσης ότι η Ουκρανία ενίσχυσε επίσης τα σύνορά της με την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Υπερδνειστερίας, όπου οι εντάσεις έχουν αυξηθεί από τότε που οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δέχθηκε μια σειρά επιθέσεων.
Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για την κατάσταση στην Υπερδνειστερία και καταδίκασαν, όπως είπε, τις ρωσικές προσπάθειες να σύρουν την περιοχή στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Η Μόσχα εξέφρασε επίσης ανησυχία και είπε ότι παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία.
Ο Kent Longston, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μολδαβία, δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι προσπάθειές της να επανασχεδιάσει τον χάρτη της Ευρώπης υπό την απειλή όπλου προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο.
Όπως ο όδιος όμως πρόσθεσε μιλώντας σε συνέδριο στη Μολδαβία, η Ουάσιγκτον δεν έχει στοιχεία ότι η Μόσχα ήθελε να επεκτείνει τον πόλεμο στη Μολδαβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης