Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Το πρόσωπό σας είναι τώρα ένα όπλο πολέμου» - Η τεχνολογία αναγνώρισης με τις 10 δισ. εικόνες και η Ουκρανία

«Το πρόσωπό σας είναι τώρα ένα όπλο πολέμου» - Η τεχνολογία αναγνώρισης με τις 10 δισ. εικόνες και η Ουκρανία
Η εταιρεία έχει προσφέρει τα εργαλεία της δωρεάν στην ουκρανική κυβέρνηση, η οποία τα χρησιμοποιεί για να εντοπίσει νεκρούς και ζωντανούς Ρώσους στρατιώτες και στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τις μητέρες τους

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του Clearview AI για να αναγνωρίσει Ρώσους, νεκρούς και ζωντανούς, βασιζόμενη σε μια βάση δεδομένων δισεκατομμυρίων εικόνων προσώπων που απέσπασε από το Διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεση κανενός.
Σε ποιον ανήκει το πρόσωπό σου;
Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε, αλλά σκεφτείτε ότι η Clearview AI, μια αμερικανική εταιρεία που πουλάει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, έχει συγκεντρώσει μια βάση δεδομένων δέκα δισεκατομμυρίων εικόνων από το 2020.
Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζει να έχει αφαιρέσει 100 δισεκατομμύρια εικόνες προσώπου από το διαδίκτυο.
Είναι δύσκολο να αξιολογηθούν οι ισχυρισμοί της εταιρείας, αλλά αν λάβουμε την ονομαστική αξία του Clearview AI, έχει αρκετά δεδομένα για να ταυτοποιήσει σχεδόν όλους στη γη και να τερματίσει το απόρρητο και την ανωνυμία παντού.
Καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο το πρόσωπό σας μπορεί να κερδίζει χρήματα από άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ και που δεν ζήτησαν ποτέ τη συγκατάθεσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διαδικτυακά άλμπουμ φωτογραφιών σας.
Σήμερα, η τεχνολογία του Clearview AI χρησιμοποιείται από περισσότερες από 3.100 υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς και από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο.
Η εταιρεία έχει προσφέρει τα εργαλεία της δωρεάν στην ουκρανική κυβέρνηση, η οποία τα χρησιμοποιεί για να εντοπίσει νεκρούς και ζωντανούς Ρώσους στρατιώτες και στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τις μητέρες τους.
 Καθώς πολλοί από εμάς συμπονάμε την Ουκρανία και είμαστε τρομοκρατημένοι από τη ρωσική βαρβαρότητα , είναι δελεαστικό να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν χρησιμοποιεί το Clearview AI για να εντοπίσει νεκρούς Ουκρανούς, κάτι που υποδηλώνει ότι γινόμαστε μάρτυρες της χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για ψυχολογικό πόλεμο. όχι ταυτοποίηση. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης