Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Ανοησίες ότι ο Putin θα κηρύξει γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία στις 9/5

Peskov (Ρωσία): Ανοησίες ότι ο Putin θα κηρύξει γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία στις 9/5
Βαρύ το τίμημα που θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες λόγω των κυρώσεων - Δεν εισβάλλουμε στο Azovstal υποστήριξε ο Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα

Ανοησίες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov τον ισχυρισμό Δυτικών αξιωματούχων και αναλυτών ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin πρόκειται κατά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα στις 9 Μαΐου να κηρύξει γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία.
«Μην πιστεύετε τέτοια πράγματα.
Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για κάτι τέτοιο.
Είναι ανοησίες, δεν είναι αλήθεια» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αντίδραση της Μόσχας στις κυρώσεις που ετοιμάζεται να επιβάλλει η ΕΕ.

Πληρώνουν μεγάλο τίμημα οι Ευρωπαίοι πολίτες

Ερωτηθείς για τις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, ο Peskov υποστήριξε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ότι επεξεργάζεται μια σειρά από σενάρια στο πλαίσιο της απάντησης.
«Προς το παρόν βλέπουμε σχέδια, μια και η συζήτηση συνεχίζεται.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επεξεργαζόμαστε μια σειρά από επιλογές» είπε ο Peskov, αναφέροντας πάντως πως τα κράτη που προσπαθούν να βλάψουν με κυρώσεις τη Ρωσία, αναγκάζονται να πληρώσουν βαρύ τίμημα, όπως και οι πολίτες τους.
«Γενικά και όσον αφορά τις κυρώσεις, και τις φιλοδοξίες των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων, μιλάμε για δίκοπο μαχαίρι.
Στην προσπάθεια τους να μας βλάψουν, πληρώνουν και αυτοί βαρύ αντίτιμο.
Το κόστος όλων αυτών των κυρώσεων θα αυξάνει μέρα με την ημέρα για τους Ευρωπαίους πολίτες» υποστήριξε ο Peskov.

Δεν εισβάλλουμε στο Azovstal

Όπως είπε οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιχειρούν εισβολή στο εργοστάσιο Azovstal, όπου και έχουν καταφύγει οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης, αλλά αντιθέτως αποτρέπουν προσπάθειες των στρατιωτών αυτών να φτάσουν σε θέσεις από όπου και μπορούν να βάλλουν κατά των Ρώσων στρατιωτών.
«Δόθηκε δημόσια η εντολή στους ανώτατους διοικητές να ακυρώσουν την επίθεση.
Δεν υπάρχει επίθεση.
Βλέπουμε ότι γίνονται προσπάθειες από τους μαχητές αυτούς να πάρουν θέσεις βολής.
Αυτές οι προσπάθειες καταστέλλονται πολύ γρήγορα» υπογράμμισε ο Peskov.

Καμία συνάντηση Putin με Πάπα

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για μια ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Putin και τον Πάπα Φραγκίσκο για να μιλήσουν σχετικά με την Ουκρανία.
Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε χθες, Τρίτη, ότι ζήτησε να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Putin για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης