Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει όλο το 2022, νέες κυρώσεις με επίκεντρο το πετρέλαιο - Medvedev: Με την ειρήνη τελειώνει ο Zelensky

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει όλο το 2022, νέες κυρώσεις με επίκεντρο το πετρέλαιο - Medvedev: Με την ειρήνη τελειώνει ο Zelensky
Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει στις 9 Μαίου μια συμβολική ημέρα για τους ρώσους που γιορτάζουν την Ημέρα Νίκης κατά του Hitler στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο - Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η εισβολή θα κρατήσει έως τέλη του 2022 ή τουλάχιστον για μήνες…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει μήνες ίσως έως το τέλος του 2022 εκτιμούν πλέον πολλοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες.
Αν και οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στις 9 Μαίου 2022 η Ρωσία θα μετατρέψει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σε γενικευμένο πόλεμο κατά της Ουκρανίας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτό το στοιχείο.
Αντιθέτως πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Ρωσία θα ανακηρύξει την δημοκρατία του Donbass που θα περιλαμβάνει το Donetsk και Luhansk, επίσης η Μαριούπολη μαζί με το Kharson θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα των ανεξάρτητων εδαφών και βόρεια το Kharkiv και Izyum.
Επίσης δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με την Οδησσό καθώς μέχρι τώρα και πέραν από τις πυραυλικές επιθέσεις, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν δείξει ότι σχεδιάζουν να κινηθούν με χερσαίες δυνάμεις…
Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει στις 9 Μαίου μια συμβολική ημέρα για τους ρώσους που γιορτάζουν την Ημέρα Νίκης κατά του Hitler στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η εισβολή θα κρατήσει έως τέλη του 2022 ή τουλάχιστον για μήνες…

Προκλητικός ο Zelensky: Η Ρωσία να αποζημιώσει την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πιστεύει ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση της χώρας μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
«Μιλώντας για την αποκατάσταση της Ουκρανίας και ποιος πρέπει να το κάνει, νομίζω ότι η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει».
«Υπό αυτή την έννοια, είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να το κατανοήσει αυτό και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της χώρας μας, της βιομηχανίας μας και, φυσικά, να έρθει στην αγορά μας».
Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός Πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Ρωσία πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες, υποστηρίζουν αυτόν τον σχεδιασμό».

Η Ουκρανία θα χρειαστεί 600 δισεκ. δολάρια για να αποκαταστήσει τις μεγάλες καταστροφές

Η Ουκρανία θα χρειαστεί οικονομική στήριξη 600 δισεκ. δολαρίων για να αποκατασταθεί η οικονομία και να ξεκινήσει ένα έργο κατασκευών που θα αποκαταστήσουν τις μεγάλες καταστροφές που έχουν σημειωθεί.

Medvedev (αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας): Η ειρήνη θα είναι το τέλος του Zelensky

Ο Zelensky δεν χρειάζεται καμία συνθήκη ειρήνης.
Για αυτόν, η ειρήνη είναι το τέλος» δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας D. Medvedev.
Αυτό το τέλος, σύμφωνα με τον Medvedev, μπορεί να είναι «είτε γρήγορο - από τους εθνικιστές, που θα τον κρεμάσουν» είτε πιο αργό - από άλλους Ουκρανούς που θα τον εκδιώξουν επειδή έχασε τον πόλεμο»
Οι άνθρωποι γύρω από τον Zelensky δεν θέλουν να υπάρξει συνθήκη ειρήνης».
«Ως εκ τούτου, ο Zelensky θα συνεχίσει να εκλιπαρεί για χρήματα και όπλα από τη Δύση, θα εμφανίζεται ότι είναι στο παιχνίδι, ότι είναι η ελπίδα του φιλελεύθερου κόσμου, ότι είναι το τελευταίο προπύργιο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας που η ρωσική αρκούδα θέλει να τον κάνει κομμάτια».

Ο τύπος παίρνει ναρκωτικά

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Medvedev, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα συνεχίσει να «στέλνει δολοφόνους σε Ρώσους δημοσιογράφους, θα παρουσιάζεται ως σκληρός, θα κατασκευάζει fake news εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, θα χρησιμοποιεί άτυχους πολίτες ως αναλώσιμα, θα εμφανίζεται αξύριστος στην κάμερα και θα πετάει ανοησίες, επηρεασμένος από ναρκωτικά ή άλλα που παίρνει».

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με επίκεντρο το πετρέλαιο 

Το νέο, έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας περιλαμβάνει το σχέδιο να αρνηθούν τις εσαγωγές ρωσικού πετρελαίου εντός έξι μηνών, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.
Το πακέτο κυρώσεων, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση από τις χώρες της ΕΕ στις 4 Μαίου 2022, θα προβλέπει τη διακοπή της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου σε έξι μήνες και ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2022. Επιπλέον, θα προταθεί η αποσύνδεση της Sberbank από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Ουγγαρία και η Σλοβακία, που εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό πετρέλαιο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα έχουν προθεσμία 20 μηνών για να σταματήσουν την εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης