Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Ινδονησία: Τρία παιδιά πέθαναν από μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος

Συναγερμός στην Ινδονησία: Τρία παιδιά πέθαναν από μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος
Νωρίτερα σήμερα 3/5, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 228 ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας σε 20 χώρες

Τρία παιδιά πέθαναν στην Ινδονησία από μια μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος, γεγονός που ανεβάζει στους τέσσερις τους θανάτους από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Τα τρία παιδιά πέθαναν τον Απρίλιο σε νοσοκομεία της Τζακάρτας, αφού εμφάνισαν ορισμένα συμπτώματα αυτής της μυστηριώδους ασθένειας.
Η ηπατίτιδα αυτή πλήττει κυρίως παιδιά κάτω των 10 ετών. Τα κυριότερα συμπτώματά της είναι διάρροια, έμετοι, κοιλιακό άλγος και φλεγμονή του ήπατος.
Μέχρι σήμερα είχε αναφερθεί ένας θάνατος.
Τα τρία παιδιά από την Ινδονησία ήταν ηλικίας 2, 8 και 11 ετών.
Εμφάνισαν πυρετό, ίκτερο, σπασμούς και απώλεια των αισθήσεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, τη Σίτι Νάντια Ταρμίζι. Μέχρι στιγμής «υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αλλά πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι δεν οφείλονται στους γνωστούς ιούς που προκαλούν τις ηπατίτιδες A,B, C, D και Rb", πρόσθεσε.
Το υπουργείο συνέστησε στους γονείς να μεταφέρουν αμέσως τα παιδιά τους σε νοσοκομείο εάν εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.
Νωρίτερα σήμερα 3/5, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 228 ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας σε 20 χώρες ενώ περισσότερα από 50 άλλα είναι στο στάδιο της διερεύνησης.
Η εμφάνιση μιας ενδεχομένως νέας ασθένειας που πλήττει αποκλειστικά μικρά παιδιά έχει προκαλέσει συναγερμό στον ιατρικό κόσμο.
Ο ΠΟΥ έκανε λόγο για «απρόσμενη, σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων σε παιδιά, η κατάσταση της υγείας των οποίων ήταν καλή, στη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης