Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Ο ιμπεριαλιστής Putin θέλει να αλλάξει τα σύνορα με βία - Ίσως επιτεθεί και σε άλλες χώρες

Scholz (Γερμανία): Ο ιμπεριαλιστής Putin θέλει να αλλάξει τα σύνορα με βία - Ίσως επιτεθεί και σε άλλες χώρες
Σύμφωνα με τον Scholz, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διατάραξε την παγκόσμια τάξη και ανάγκασε την Ευρώπη να ενισχύσει την άμυνά της
Σχετικά Άρθρα

«Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες», είπε ο Scholz.
Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, και τη Σουηδή ομόλογό της, Andresson, ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε πως η χώρα του θα στηρίξει τη Φινλανδία και τη Σουηδία εάν αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

«Ο Putin προσπαθεί να επαναφέρει την παλιά Ρωσία»

Σύμφωνα με τον Scholz., η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διατάραξε την παγκόσμια τάξη και ανάγκασε την Ευρώπη να ενισχύσει την άμυνά της.
«Κανένας δεν μπορεί να υποθέσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η κυβέρνησή του δεν θα παραβιάσουν και σε άλλες περιπτώσεις το διεθνές δίκαιο με βία», είπε ο Scholz.
Σε άλλη συνέντευξή του, στο περιοδικό Stern, ο καγκελάριος της Γερμανίας χαρακτήρισε την πολιτική του Scholz ως ιμπεριαλιστική και είπε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας αντιμετωπίζει τις γειτονικές χώρες ως την αυλή της Ρωσίας.
«Θέλει να επεκτείνει την επικράτειά του και να αλλάξει τα σύνορα με βία», είπε. «Προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκαταστήσει την παλιά σημασία της Ρωσίας σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει».
«Για εμάς είναι ξεκάθαρο», είπε ο Scholz στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου με τις πρωθυπουργούς Φινλανδίας και Σουηδίας. «Εάν αυτές οι δύο χώρες αποφασίσουν ότι θέλουν να ανήκουν στο ΝΑΤΟ, τότε μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξή μας».

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης