Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση στην Υπερδνειστερία με drone σε ραδιοπομπούς - Εντείνονται οι ανησυχίες για επέκταση του πολέμου

Νέα επίθεση στην Υπερδνειστερία με drone σε ραδιοπομπούς - Εντείνονται οι ανησυχίες για επέκταση του πολέμου
Ο Guardian τονίζει ότι οι εν λόγω αναφορές δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι επιθέσεις προς την αποσχισθείσα από τη Μολδαβία περιοχή της Υπερδνειστερίας που υποστηρίζεται από τη Μόσχα.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει ότι σήμερα 3/5 πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη προσπάθεια καταστροφής του ραδιοτηλεοπτικού κέντρου Mayak στην αποσχισθείσα περιοχή Υπερδνειστερία της Μολδαβίας, αλλά απέτυχε.
Το RIA επικαλείται το τηλεοπτικό κανάλι της Υπερδνειστερίας, TSV, που λέει: «Σήμερα στις 2 π.μ. υπήρξε μια δεύτερη απόπειρα δολιοφθοράς στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κέντρο Mayak. Εξουδετερώθηκε ένα drone μεταφοράς φορτίου με 2 κιλά πλαστικό και ένα δοχείο 5 λίτρων με εμπρηστικό μείγμα.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός έπρεπε να ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας ραδιοφωνικό σήμα».
Ο Guardian τονίζει ότι οι εν λόγω αναφορές δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.
Προηγουμένως, το υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας δημοσίευσε εικόνες της 26ης Απριλίου από δύο ραδιοπομπούς που λέγεται ότι καταρρίφθηκαν στο ραδιοφωνικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα σενάρια για επέκταση του πολέμου

Στο πλαίσιο αυτό, ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στους Times του Λονδίνου, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ανοίξει νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας, από τη Μολδαβία, αυτή τη φορά. Σύμφωνα με τις εν λόγω εκτιμήσεις, η ηγεσία της Ρωσίας φέρεται να έχει ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο για την εισβολή στη Μολδαβία.
Μάλιστα κατά τη βρετανική εφημερίδα, η επίθεση αυτή θα μπορούσε να γίνει με βάση το σενάριο που εκτυλίχθηκε στην περιοχή του «Ντονμπάς».
Ουκρανικές πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας ανέφεραν ενδεικτικά ότι η Μολδαβία είναι εύκολη υπόθεση γιατί και μικρή είναι και έχει μόλις 3.250 στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις της.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι ήδη παρατηρείται συγκεκριμένη δραστηριότητα στο αεροδρόμιο του Τιρασπόλ, πρωτεύουσας της αποσχισθείσας από την πρώην σοβιετική δημοκρατία Υπερδνειστερίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις ίσως επιχειρήσουν να μεταφέρουν στρατιώτες με αεροσκάφη Il76 και ελικόπτερα, που θα απογειωθούν από την κατεχόμενη Κριμαία, ενώ την ίδια ώρα θα «στηθούν» διαδηλώσεις και ταραχές στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας.
Πάντως η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι οι πληροφορίες δεν συνάδουν με τις εκτιμήσεις δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκείς δυνατότητες για την ασφαλή ολοκλήρωση αυτής της διαδρομής, δηλαδή χωρίς να διατρέχουν τα ρωσικά αεροσκάφη τον κίνδυνο να καταρριφθούν από την ουκρανική αεράμυνα στην περιοχή της Οδησσού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης