Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγώνας δρόμου από Ρωσία για να πληρώσει τα ομόλογα - Αύριο (4/5) η νέα λήξη ομολόγων

Αγώνας δρόμου από Ρωσία για να πληρώσει τα ομόλογα - Αύριο (4/5) η νέα λήξη ομολόγων
Η Ρωσία εκμεταλλεύεται τα αποθέματα σε δολάριο που διατηρεί εσωτερικά
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, έχει επιδοθεί η Ρωσία, καθώς αύριο Τετάρτη (4/5/2022), λήγει η προθεσμία πληρωμής νέων ομολόγων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Μόσχα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ούτε αυτή τη φορά, καθώς θα εκμεταλλευτεί το απόθεμα δολαρίων που διατηρεί εσωτερικά.
Οι ΗΠΑ έλαβαν τις πληρωμές από τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Bloomberg ανέφερε σήμερα (3/5/2022) ότι τουλάχιστον ένας διεθνής οργανισμός εκκαθάρισης είχε διεκπεραιώσει πληρωμές 650 εκατ. δολαρίων σε κουπόνια και πληρωμές κεφαλαίου σε ευρωομόλογα που λήγουν το 2022 και το 2042.
Τα κεφάλαια φέρεται να έχουν διοχετευτεί στο κατάστημα της Citibank στο Λονδίνο, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα φτάσουν στους προβλεπόμενους αποδέκτες τους πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Η στροφή 180 μοιρών από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή (30/4/2022) ήρθε αφού αρχικά προσπάθησε να πραγματοποιήσει πληρωμές σε ρωσικά ρούβλια, για τα ομόλογα σε δολάρια που έληγαν στις 4 Απριλίου. Μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης υποστήριξαν ότι αυτό θα αποτελούσε την πρώτη χρεοκοπία σε εξωτερικό χρέος από το 1917, εάν η Μόσχα δεν κατάφερνε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ξένο νόμισμα έως το τέλος της περιόδου χάριτος διάρκειας ενός μήνα στις 4 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης