Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία θέλει να προσαρτήσει Donetsk, Luhansk – Δημοψηφίσματα τον Μάιο

ΗΠΑ: Η Ρωσία θέλει να προσαρτήσει Donetsk, Luhansk – Δημοψηφίσματα τον Μάιο
Η Μόσχα έχει αντίστοιχο σχέδιο και για την επαρχία της Kherson
Σχετικά Άρθρα

Για πρόθεση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk στην ανατολική Ουκρανία κάνουν λόγο οι ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως η Μόσχα σχεδιάζει να προχωρήσει σε σχετικά δημοψηφίσματα στις δύο αυτές περιοχές.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που έχουμε, πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσαρτήσει τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk» και τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk».
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία σχεδιάζει να οργανώσει δημοψηφίσματα για την ένωση με αυτές τις περιοχές κάποια στιγμή στα μέσα Μαΐου» υποστήριξε ο Michael Carpenter, πρέσβης των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σχέδιο και για Kherson

Μάλιστα ο Carpenter υποστήριξε ότι πεποίθηση των ΗΠΑ είναι ότι η Ρωσία θα εφαρμόσει το σχέδιο αυτό και στην περιοχή της Kherson, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην οποία ήδη προωθούν την χρήση του ρουβλίου
«Πιστεύουμε ότι οι αναφορές αυτές είναι πολύ αξιόπιστες.
Δυστυχώς, είχαμε περισσότερο δίκιο παρά λάθος στην αποκάλυψη αυτών που πιστεύαμε ότι έρχεται.
Τέτοια ψεύτικα δημοψηφίσματα, με κατασκευασμένες ψηφοφορίες, δεν θα θεωρηθούν νόμιμα, όπως νόμιμες δεν θα θεωρηθούν και οποιεσδήποτε προσπάθειες προσάρτησης περαιτέρω ουκρανικού εδάφους.
Όμως πρέπει να δράσουμε επειγόντως» υποστήριξε ο Carpenter.
11_2.png
Τοπικές κυβερνήσεις... μαριονέτες

Σύμφωνα με τον Carpenter, η Μόσχα θα επιδιώξει σε αρκετές περιοχές που είναι ήδη υπό τον έλεγχο της να επιβάλλει και τοπικές κυβερνήσεις – «μαριονέτες», εξωθώντας σε παραίτηση τους εκλεγμένους αξιωματούχους.
Όπως είπε, αυτός φαίνεται πως ήταν και ο πρωταρχικός στόχος των Ρώσων για την κατάληψη του Κιέβου, σχέδιο που προέβλεπε και ένα νέο Σύνταγμα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης