Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτεταμένα πλήγματα στην ουκρανική άμυνα από τις ρωσικές δυνάμεις – Νέος επιχειρησιακός στόχος Kherson, Mykolaiv, Zaporizhia

Εκτεταμένα πλήγματα στην ουκρανική άμυνα από τις ρωσικές δυνάμεις – Νέος επιχειρησιακός στόχος Kherson, Mykolaiv, Zaporizhia

Επιχειρησιακοί στόχοι της Ρωσίας η πλήρης κατάληψη της περιοχής του Donbass και ο έλεγχος Kharkiv και Izyum

Εκτεταμένα πλήγματα στην ουκρανική άμυνα επέφεραν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ την ίδια στιγμή το 72% των Αμερικανών φοβάται και τάσσεται κατά μιας σύγκρουσης με τη Μόσχα.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας (αεράμυνα) κατέστρεψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δύο πυραύλους Tochka-U και ένα μαχητικό MiG-29, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιgor Konashenkov Κονασένκοφ.
Πιο συγκεκριμένα, «τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 10 ουκρανικά drones στις περιοχές των οικισμών Vesele, <...> και Balakleya στην περιοχή Kharkiv, Kiselevka στην περιοχή Kherson, Mayak στην περιοχή Zaporozhye, Dokuchaevsk, Korsun και Khanzhenkovoτης Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, καθώς και στην περιοχή της πόλης Luhansk.
Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι δύο πύραυλοι Tochka-U καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη Petrivske, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, ενώ ένας πύραυλος Smerch καταστράφηκε στον οικισμό Donetskoe.
Επίσης κατά τη διάρκεια αεροπορικής μάχης στην περιοχή Σλαβιάνσκ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29».
Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 38 στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας από αέρας.
«Περί τις 38 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας: ανάμεσά τους 30 οχυρά, στρατόπεδα και τρεις αποθήκες πυραύλων και όπλων στις περιοχές Pervomayskoye και Ilyichevka εξουδετερώθηκαν.
Ένας αντιαεροπορικός πύραυλος Osa-AKM και μια συστοιχία πυραύλων στην περιοχή Arkhangelovka».

Οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστρέψει 146 ουρκανικά αεροσκάφη, 112 ελικόπτερα, 683 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 281 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 2.756 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 316 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 1.234 πυροβολαρχίες πεδίου έχουν καταστραφεί.
Το Tochka-U είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του σοβιετικού τακτικού πυραυλικού συστήματος υψηλής ακρίβειας Tochka.
Έχει σχεδιαστεί για να πλήττει με ακρίβεια στόχους.
Αποτελείται από ένα βλήμα ενός σταδίου, ελεγχόμενο σε όλη τη διαδρομή πτήσης, το βεληνεκές του οποίου είναι από 15 έως 120 χλμ.
Στη Ρωσία, οι Tochka-U δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τα τέλη του 2019.

Επιχειρησιακοί στόχοι της Ρωσίας

Πλήρης κατάληψη της περιοχής του Donbass

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής Donetsk και Luhansk.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση της κατάληψης του Rubizhne και της Popasna.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο προβλέπει ότι τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα σημεία για να ξεκινήσουν μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Severodonetsk.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) στην περιοχή Popasna για να βελτιώσουν την τακτική τους θέση και να προετοιμαστούν να προχωρήσουν προς το Severodonetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο παρατήρησε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θέτουν όρους για να προχωρήσουν στο Slovyansk από το μέτωπο Lyman-Siversk, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων ανατολικά του Slovyansk

Έλεγχος Kharkiv και Izyum

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να ανασυντάσσονται και να διεξάγουν απροσδιόριστες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Izyum, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 2 Μαΐου.
Η ουκρανική πυραυλική επίθεση στις 30 Απριλίου στο Ρωσικό Αερομεταφερόμενο (VDV) και στη 2η θέση διοίκησης του Στρατού Συνδυασμένων Όπλων στην περιοχή Izyum μπορεί να συνεχίζει να διακόπτει τις ρωσικές επιχειρήσεις κατά μήκος του άξονα Izyum.

Τα ρωσικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων του 6ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων και των παράκτιων στρατευμάτων του Στόλου της Βαλτικής και του Ειρηνικού, συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη του Kharkiv και τους γύρω οικισμούς
Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγνώρισαν ότι υπέστησαν σημαντικές απώλειες όταν έθεσαν τον έλεγχο της Ruska Lozova (λιγότερο από 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Kharkiv), υποδηλώνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα είδαν επαρκή αξία σε αυτήν την τοποθεσία για να πολεμήσουν σκληρά για να την κρατήσουν.

Νότιος άξονας Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να ανασυντάσσονται, να αναγνωρίζουν και να συγκεντρώνουν την επιμελητεία, πιθανότατα ως προετοιμασία για χερσαίες επιθέσεις προς τις κατευθύνσεις Mykolaiv, Kryvyi Rih και Zaporizhia.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν μια απροσδιόριστη μονάδα πυροβολικού στο Tokmak που πιθανότατα θα υποστηρίξει τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν το Orihiv, στην περιοχή Zaporizhia.
Το Orihiv βρίσκεται στη διασταύρωση πολλών μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και η κατάληψη του θα μπορούσε να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ωθήσουν προς την πόλη Zaporizhia καθώς και το Donetsk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ίδρυσαν επίσης ένα συνεργείο επισκευής εξοπλισμού σε έναν κατεχόμενο οικισμό της Zaporizhia.

Η Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας «Νότος» είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιχείρησαν χερσαίες επιθέσεις στη νότια Ουκρανία στις 2 Μαΐου, αλλά διεξήγαγαν περιοδικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και όλμων και σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσαν μια τρίτη επίθεση με ρουκέτες στη γέφυρα που οδηγεί πάνω από τις εκβολές του Δνείστερου στη Ρουμανία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην Chornobaivka, στην περιφέρεια Kherson, στις 2 Μαΐου.
dd1.png

dd2.png

dd3.png

dd4.png
dd5.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης