Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Δεν θέλουμε ανατροπή Zelensky – Να μην παραδοθεί αλλά να σταματήσει τις εχθροπραξίες

Lavrov (Ρωσία): Δεν θέλουμε ανατροπή Zelensky – Να μην παραδοθεί αλλά να σταματήσει τις εχθροπραξίες
Η επιχείρηση στην Ουκρανία γίνεται για να αποναζιστικοποιηθεί η χώρα είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Να σταματήσει τις εχθροπραξίες προκειμένου να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος αφού υποστήριξε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, πως το Κίεβο αλλάζει συνέχεια τις θέσεις του, επισήμανε πως η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση γίνεται για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.
«Δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον Zelensky.
Δεν στοχεύουμε στην αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο, αυτό είναι ειδικότητα των Αμερικάνων.
Δεν του ζητάμε ούτε να παραδοθεί.
Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να αφήσει τους αμάχους να φύγουν.
Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προέρχονται άλλες απειλές για τη Ρωσία από την Ουκρανία» είπε μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4 ο Sergei Lavrov, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Και ο Hilter είχε εβραϊκές ρίζες

«Η επιχείρηση στην Ουκρανία πραγματοποιείται και για να «αποναζιστικοποιηθεί η χώρα, λόγω της δράσης του Τάγματος Αζόφ.
Αιχμάλωτοι που ανήκουν στο τάγμα αυτό, έχουν τατουάζ και σύμβολα του ναζισμού» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος σε παρατήρηση πως ο Zelensky είναι Εβραίος, απάντησε ότι αυτό δεν λέει τίποτα καθώς, όπως είπε, «και ο Hilter είχε εβραϊκές ρίζες».
«Το γεγονός ότι ο Zelensky είναι Εβραίος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ναζιστικά στοιχεία στην Ουκρανία και ότι ο πρόεδρος δεν τα έχει επιτρέψει.
Οι χειρότεροι αντισημίτες είναι οι Εβραίοι, ακόμα και ο Hitler είχε εβραϊκή καταγωγή» είπε ο Lavrov, ο οποίος σχετικά με το εάν η ρωσική επιχείρηση θα ολοκληρωθεί έως τις 9 Μαΐου – Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας – είπε πως «η Ρωσία δεν στοχεύει να επισπεύσει την ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» και ότι «ο ρωσικός στρατός δεν θα προσαρμόσει τεχνητά τις ενέργειες του σε καμία ημερομηνία», αναφέροντας πως «επικεντρώνουμε την δράση μας στο να υπερασπίσουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού, την απομάκρυνση των ναζιστικών απειλών και των απειλών, βέβαια, κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αλλάζει συνέχεια στάση η Ουκρανία

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Lavrov είπε πως η Ουκρανία αλλάζει συνέχεια τις θέσεις της.
«Τον Μάρτιο, στην Κωνσταντινούπολη, ο Zelensky είχε πει ότι η Ουκρανία ήταν έτοιμη να γίνει μια ουδέτερη χώρα, χωρίς πυρηνικά όπλα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας η οποία δεν θα συμπεριελάμβανε το Donbass και την Κριμαία.
Αλλά τώρα προσπαθούν να πάνε την συζήτηση προς άλλη κατεύθυνση, ζητώντας να διατηρηθεί η δυνατότητα εισόδου στο ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο Lavrov, τονίζοντας πως ο Zelensky αλλάζει συνέχεια τις θέσεις του και πως οι Ουκρανοί σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις.
«Η ουκρανική κυβέρνηση έχει γίνει όργανο των ναζιστών εξτρεμιστών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ» είπε ο Lavrov.

Θέλουμε συμφωνία για να αποφευχθεί ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε πως η Μόσχα θέλει μια συμφωνία για να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.
«Η Ρωσία δεν σταμάτησε ποτέ τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αποτρέπει έναν πυρηνικό πόλεμο, έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που έχουν παραποιήσει τα μηνύματά μας και έχουν διαστρεβλώσει τους στόχους μας σε αυτή την επιχείρηση.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει υπερηχητικά όπλα για να αμυνθεί έναντι πιθανής επίθεσης από τη Δύση.
Ήμασταν έτοιμοι να μιλήσουμε με τις ΗΠΑ για μια νέα συμφωνία στρατηγικής σταθερότητας, αλλά ο Αμερικανός ομόλογός μου διέκοψε τις διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου.
«Έκλεψαν τα χρήματά μας, δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Gazprom αναγκάσθηκε να κρατήσει τα χρήματά της σε δυτικές τράπεζες και τώρα τα ποσά αυτά δεν είναι πλέον διαθέσιμα.
Προτείναμε, λοιπόν, να μπορεί να θεωρείται ότι οι διάφορες προμήθειες έχουν πληρωθεί μόνον όταν τα σχετικά ποσά μετατρέπονται σε ρούβλια» υποστήριξε ο Lavrov.

Τι είπε για υγεία Putin - Fake news η σφαγή της Bucha

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Vladimir Putin, ο Lavrov απάντησε χαμογελώντας: «ρωτήστε ξένους που του μίλησαν, όπως τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ».
Παράλληλα χαρακτήρισε fake news τους κατοίκους της Bucha που δολοφονήθηκαν στους δρόμους της πόλης και αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη της χώρας του.
«Η αλήθεια είναι μόνο μία: στις 30 Μαρτίου, ο στρατός εγκατέλειψε τη Bucha, ο δήμαρχος κήρυξε τη νίκη και ότι η πόλη είχε επιστρέψει σε μια κανονική ζωή.
Μετά από τρεις μέρες άρχισαν να δείχνουν αυτούς τους νεκρούς.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είναι τόσο προφανές ότι είναι ψεύτικο» υποστήριξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης