Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα της Ρωσίας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει 9 Μαΐου – Νέες κυρώσεις με επίκεντρο το πετρέλαιο

Μήνυμα της Ρωσίας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει 9 Μαΐου – Νέες κυρώσεις με επίκεντρο το πετρέλαιο
Ξεκίνησε η εκκένωση του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη

(upd)Ένα σαφές μήνυμα προς την Ουκρανία και την Δύση έστειλε ο Lavrov ο ρώσος υπουργός εξωτερικών δηλώνοντας ότι δεν θα τελειώσει ο πόλεμος στις 9 Μαίου όπου η Ρωσία γιορτάζει την ημέρα της νίκης επί των δυνάμεων του Hitler στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκη με βαρύ οπλισμό αμερικανικής προέλευσης κοντά στην Οδησσό στην νότια Ουκρανία καθώς και δύο συστοιχίες με S-300.
H Ρωσία επίσης συμφώνησε να υλοποιηθεί ένα σχέδιο εκκένωσης της Μαριούπολης με επίκεντρο το Azovstal

Lavrov: Η Ρωσία δεν τα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 9 Μαίου

Η Ρωσία δεν θα προσαρμόσει τεχνητά τις προθεσμίες για τη λήξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrob σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Mediaset.
«Ο στρατός μας δεν θα προσαρμοστεί τεχνητά σε καμία ημερομηνία, συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας της Νίκης», στις 9 Μαίου 2022.

Ο ρυθμός υλοποίησης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία εξαρτάται πρωτίστως από «την ανάγκη ελαχιστοποίησης τυχόν κινδύνων για τον άμαχο πληθυσμό και τους Ρώσους στρατιωτικούς».
Ο Lavrov υπενθύμισε ότι τα καθήκοντα της επιχείρησης περιλαμβάνουν την προστασία και τη διασφάλιση του άμαχου πληθυσμού, καθώς και την εξουδετέρωση «οποιωνδήποτε απειλών που σχετίζονται με επιθετικά όπλα της Δύσης».

Στις 3 Μαίου το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαική Ένωση

Στις 3 Μαίου 2022 τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαικής Ένωσης θα ανακοινώσουν το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με επίκεντρο το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΕ λαμβάνει το 40% του φυσικού αερίου, το 27% του πετρελαίου και το 46% του άνθρακα από τη Ρωσία. Το εμπάργκο στις προμήθειες άνθρακα ήταν μέρος του πέμπτου γύρου κυρώσεων που εγκρίθηκε τον Απρίλιο, εγκρίθηκε επίσης σε βάση αναβολής και θα τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο.

Ξεκίνησε η εκκένωση του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον αρκετές δεκάδες πολίτες μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επίσης γνωστοποιήθηκε η καταστροφή ενός αποθηκευτικού χώρου με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα και την καταστροφή του διαδρόμου προσγείωσης ενός αεροδρομίου κοντά στην Οδησσό.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε μια σειρά επιδρομών σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Igor Konashenkov, επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικοί στρατιωτικοί πύραυλοι Onyx κατέστρεψαν ένα υπόστεγο κοντά στην Οδησσό με όπλα και πυρομαχικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και επίσης κατέστρεψαν τον διάδρομο προσγείωσης
.

Επιπλέον, κατέστρεψαν δύο ουκρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στην περιοχή Zaporozhye και Artemivsk (τώρα ονομάζεται Bakhmut), δύο βομβαρδιστικών Su-24M και ενός επιθετικού αεροσκάφους Su-25, καθώς και συνολικά 32 drones, 18 εκ των οποίων καταρρίφθηκαν στις 30 Απριλίου.

Εκκένωση από το Azovstal

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά την 1η Μαίου 2022 την εκκένωση 80 αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, από το εργοστάσιο Azovstal, της τελευταίας συνοικίας της Μαριούπολης που κατέχει η ουκρανική πλευρά.
Επίσης σχεδόν 50 άτομα απομακρύνθηκαν από κτήρια κοντά στο εργοστάσιο Azovstal.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επιβεβαίωσε ότι περίπου 100 άμαχοι από το έδαφος του Azovstal κατευθύνονται προς το Zaporozhye.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η εκκένωση θα επαναληφθεί εκ νέου το πρωί 2 Μαίου.

Τι συμβαίνει στην Kherson

Η Ουκρανία αποσύνδεσε τις περιοχές Kherson και Zaporozhye στην Νότια Ουκρανία από τις κινητές επικοινωνίες και το Διαδίκτυο, δήλωσε ο Oleg Kryuchkov, σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας για την πολιτική πληροφόρησης.

Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να αποκατασταθεί η τροφοδοσία σε Kiselevka και Shiroka Balka στην περιοχή Kherson λόγω της απειλής βομβαρδισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής, λόγω έλλειψης επικοινωνίας, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για νεκρούς και τραυματίες, αφού είναι αδύνατη ακόμη και η επικοινωνία με τα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην περιοχή Belgorod κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Vyacheslav Gladkov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το περιστατικό υπέστησαν ζημιές επτά σπίτια.
Τα αίτια του περιστατικού δεν είναι γνωστά.

Μερική κατάρρευση της σιδηροδρομικής γέφυρας σημειώθηκε στο τμήμα Sudzha - Sosnovy Bor στην περιοχή Kursk.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Roman Starovoit, πρόκειται για δολιοφθορά.
Για το γεγονός της έκρηξης, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε ποινική υπόθεση για την τρομοκρατική επίθεση.

Τα διατάγματα του Putin

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε διατάγματα που καθορίζουν τις πληρωμές σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού προσώπων που αποστέλλονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Luhansk, καθώς και των εθελοντών στο Donbass και στη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Οι οικογένειες των νεκρών δικαιούνται 5 εκατομμύρια ρούβλια η καθεμία, οι τραυματίες - 3 εκατομμύρια η καθεμία.

Διπλωματική δραστηριότητα και παρέμβαση Βραζιλίας

Ο Zelsnksy ο Ουκρανός Πρόεδρος και ο Γάλλος Πρόεδρος Macron συζήτησαν τηλεφωνικά τις προοπτικές συνομιλιών για διευθέτηση στην Ουκρανία.
Η Γαλλία θα επεκτείνει τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.
Η Πολωνία παρέδωσε στην Ουκρανία συνολικά 232 άρματα μάχης T-72 (από τα 384 σε υπηρεσία), η πηγή πληροφοριών της ομάδας Visegrad, η οποία περιλαμβάνει την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Bolsonaro είναι έτοιμος να οργανώσει επίσκεψη ηγετών πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Τούρκου Προέδρου Erdogan, στη Ρωσία για να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία λέει ότι ανακόπτει την ρωσική επίθεση

Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι μια ρωσική επίθεση κατά μήκος ενός μεγάλου μετώπου στα ανατολικά έχει σταματήσει εν μέσω ανθρώπινων και υλικών απωλειών που προκάλεσαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούσαν να προχωρήσουν στις περιοχές Sloboda, Donetsk και Tauride, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακόψει την προέλαση.

Οι Ουκρανοί έπλασαν ένα φανταστικό ήρωα

Ο μυστηριώδης ήρωας του πολέμου της Ουκρανίας που χαρακτηρίστηκε ως το «Φάντασμα του Κιέβου » όχι μόνο δεν πέθανε στη μάχη, αλλά δεν ήταν πραγματικός, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.
Η αβάσιμη ιστορία για έναν ανώνυμο Ουκρανό πιλότο μαχητικού αεροσκάφους που φέρεται να κατέρριψε 6 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σε μια μέρα κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις πρώτες ημέρες της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
«Ο κόσμος τον αποκαλεί Φάντασμα του Κιέβου, και δικαίως», έγραψε η ουκρανική κυβέρνηση στο Twitter στις 27 Φεβρουαρίου. «Αυτός ο άσος της UAF κυριαρχεί στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και την Ουκρανία και έχει ήδη γίνει εφιάλτης για την εισβολή ρωσικών αεροσκαφών».
Τους τελευταίους δύο μήνες, πολλοί άνθρωποι αμφισβήτησαν την ύπαρξη του ήρωα.
Αλλά μόνο όταν ο υποτιθέμενος θάνατος του ήρωα – φάντασμα έγινε πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο άτομο.

Τα Ουκρανικά παραμύθια

Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι ο μυστηριώδης πιλότος ήταν ο Stepan Tarabalka, ένας 29χρονος πιλότος που πετούσε με μαχητικό αεροσκάφος MiG-29.
Μάλιστα φερόταν ότι είχε καταρρίψει έως και 40 ρωσικά αεροσκάφη μέχρι που «σκοτώθηκε από τις Ρωσικές δυνάμεις στις 13 Μαρτίου.

Οι Ουκρανοί παραδέχθηκαν ότι κατασκεύασαν ένα φανταστικό ήρωα για να τονώσουν το ηθικό της Ουκρανίας στη σύγκρουσή τους εναντίον των Ρώσων.

«Ο Stepan Tarabalka δεν ήταν το «Φάντασμα του Κιέβου» και δεν κατέρριψε 40 αεροπλάνα», ανέφεραν οι Ουκρανοί.

Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε και πάλι ότι «το Φάντασμα του Κιέβου είναι ένας υπερήρωας-θρύλος».
Η Ουκρανία συνεχίζει να ζητάει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παράσχουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως F-16, για να αντιμετωπίσουν την υπεροχή της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

f1_1.png

f2_1.png

f3_1.png
f4_1.png

f5.png
f6.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης