Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Μέσα στον Ιούνιο η έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών

Moderna: Μέσα στον Ιούνιο η έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών
Θα είναι η πρώτη εταιρεία που διασφαλίζει το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου της από τόσο μικρά παιδιά και από βρέφη
Σχετικά Άρθρα

Στην τελική ευθεία είναι η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού στα παιδιά κάτω των 6 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας, καθηγητή Paul Barton, η αρμόδια υπηρεσία του FDA θα εξετάσει τον φάκελο του εμβολίου μέσα στον ερχόμενο μήνα.
Θυμίζουμε πως η Moderna υπέβαλε την σχετική αίτηση έγκρισης την Πέμπτη 28  Απριλίου 2022.
Ο καθηγητής Barton εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το εμβόλιο θα εγκριθεί για προσωρινή χρήση, όπως γινόταν μέχρι τώρα και με τα εμβόλια για τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Εφόσον αυτό γίνει, η Moderna θα γίνει η πρώτη εταιρεία που διασφαλίζει το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου της από τόσο μικρά παιδιά και από βρέφη.
Παράλληλα, ο κ. Barton αποκάλυψε πως η εταιρεία δοκιμάζει ένα διαφορετικό σκεύασμα ενισχυτικής δόσης που εκτιμάται πως θα είναι πιο ισχυρό κατά του κορωνοϊού και των μέχρι τώρα γνωστών μεταλλάξεων.
Με την επιτάχυνση της παραγωγής η εταιρεία ελπίζει να έχει επαρκείς δόσεις από το νέο ενισχυτικό σκεύασμα μέχρι το φθινόπωρο για να καλύψει την επόμενη χειμερινή περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης