Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: O Erdogan δεν καταθέτει τα όπλα, εντείνει τις προσπάθειες για μία συνάντηση Putin - Zelensky

Cavusoglu: O Erdogan δεν καταθέτει τα όπλα, εντείνει τις προσπάθειες για μία συνάντηση Putin - Zelensky
«Ο πρόεδρός μας διεξάγει διαπραγματεύσεις και με τους δύο ηγέτες», ανέφερε o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για τη διοργάνωση συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.μετά την επίσκεψη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.
«Ο πρόεδρός μας διεξάγει διαπραγματεύσεις και με τους δύο ηγέτες», ανέφερε την Κυριακή (1/5) εφημερίδα Sabah επικαλούμενη τον υπουργό Εξωτερικών.
Ο μόνος στόχος του Erdogan είναι να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να αποκαταστήσει την επικοινωνία μεταξύ Putin και Zelensky, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
«Ειλικρινά εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Ο Πρόεδρός μας τους καλεί και όταν χρειάζεται, ενώ τον καλούν» είπε.

Πρόθυμοι και άλλοι ηγέτες

Κατά τα άλλα και αναφερόμενος στην επίσκεψη του στη Λατινική Αμερική είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να οργανώσει επίσκεψη ηγετών πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Erdogan, στη Ρωσία για διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία.
«Η Βενεζουέλα έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Τόσο η Βραζιλία όσο και η Βενεζουέλα είπαν ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είπε ότι εάν αυτό ωφελεί τον Erdogan μπορεί να οργανώσει μια επίσκεψη στη Μόσχα από κοινού με ηγέτες πολλών κρατών. Είπαμε ότι θα θέλαμε να συνεισφέρουμε
Θα ασχοληθούμε με το θέμα και θα δώσουμε μια απάντηση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη και ποιοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Putin και Zerlensky προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να είναι καρποφόρα, όπως μετέδωσε το Tass.

Kalin: Χώρα – κλειδί η Τουρκία

Η συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης μπορεί να διαδραματίσει « ρόλο – κλειδί» στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalın.
Οι δηλώσεις του Kalın έγιναν αφού συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και τον Andrei Yarmak, επικεφαλής του επιτελείου του προέδρου της Ουκρανίας στο Κίεβο, όπου πήγε για να συζητήσει τον συνεχιζόμενο πόλεμο και τις σχέσεις Ουκρανίας-Τουρκίας.
«Η συνέχιση της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης, ειδικότερα, μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στον τερματισμό αυτού του πολέμου. Εργαζόμαστε επίσης εντατικά σε αυτό», δήλωσε ο Kalin στο Anadolu.
«Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να τερματίσουμε τον πόλεμο από εδώ και πέρα.
Γιατί δεν θα υπάρξει νικητής σε αυτόν τον πόλεμο.
Η Ουκρανία και η Ρωσία θα χάσουν και οι δύο», είπε.
«Όμως όχι μόνο αυτές οι δύο χώρες, αλλά και οι χώρες της περιοχής θα επηρεαστούν αρνητικά και οι παγκόσμιες αγορές θα επηρεαστούν αρνητικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
«Αλλά, φυσικά, όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο δυσκολεύουν οι συνθήκες.
Η κατάσταση έχει γίνει πιο επείγουσα, ειδικά όσον αφορά τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων», σημείωσε.



www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης