Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοποριακό: Αυτή είναι η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο - Δείτε σε ποια χώρα σχεδιάστηκε

Πρωτοποριακό: Αυτή είναι η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο - Δείτε σε ποια χώρα σχεδιάστηκε
Το πρότζεκτ προορίζεται να κατασκευαστεί στο λιμάνι του Μπουσάν της Νότιας Κορέας, μιας πόλης 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων

Το Μπουσάν της Νότιας Κορέας θα φιλοξενήσει ένα πρωτότυπο της ιδέας, που προορίζεται να βοηθήσει τις παράκτιες πόλεις να προσαρμοστούν στην κλιματική κρίση.
Σχέδια για την πρώτη «πλωτή πόλη» στον κόσμο παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες, ως μια πιθανή λύση για τις παράκτιες κοινότητες που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, η οποία συνδέεται με την κλιματική κρίση.
Το πρότζεκτ προορίζεται να κατασκευαστεί στο λιμάνι του Μπουσάν της Νότιας Κορέας, μιας πόλης 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων.
Τα σχέδια δείχνουν κτίρια συγκεντρωμένα σε πλωτές πλατφόρμες, που συνδέονται μεταξύ τους και με την ηπειρωτική χώρα μέσω πεζογεφυρών.
Η ιδέα είναι ότι καθώς η στάθμη της θάλασσας αυξομειώνεται, το ίδιο θα κάνουν και αυτές οι πλατφόρμες.
Οι τρεις κύριες πλατφόρμες θα προορίζονται για «διαμονή», «έρευνα» και «διαβίωση», σύμφωνα με δελτίο Τύπου.
Το έργο αποτελεί σύμπραξη μεταξύ της πόλης Μπουσάν, του Προγράμματος Ανθρώπινου Εποικισμού των Ηνωμένων Εθνών και της Oceanix, μιας εταιρείας τεχνολογίας και σχεδιασμού. Η σύμπραξη δημιουργήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
OceanixBusan-Image-by-Oceanix-and-BIG-Bjarke-Ingels-Group-02-Aerial-from-Land.jpg.webp
Το πρότζεκτ αναφέρει ότι το σύμπλεγμα των πλωτών κτιρίων θα είναι πλήρως ανεξάρτητο ενεργειακά μέσω μιας σειράς ηλιακών συλλεκτών, εκτός από την ικανότητα να «επεξεργάζεται και να αναπληρώνει το δικό του νερό».
Οι μακέτες των γειτονιών στις πλατφόρμες δείχνουν ανοιχτούς χώρους με δημόσια καθίσματα, πράσινο και τέχνη. Το έργο ισχυρίζεται ότι το σύμπλεγμα των νησιών θα προσφέρει θερμοκήπια και «καινοτόμο αστική γεωργία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης