Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αντίποδα της Κίνας η Σκωτία – Θα κυκλοφορούν κανονικά όσοι έχουν προσβληθεί από Covid

Στον αντίποδα της Κίνας η Σκωτία – Θα κυκλοφορούν κανονικά όσοι έχουν προσβληθεί από Covid
H  Σκωτία εξήλθε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 30 Απριλίου καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται
Σχετικά Άρθρα

Οι κάτοικοι της Σκωτίας, που έχουν συμπτώματα Covid ή είναι θετικά στον ιό δεν υποχρεώνονται εφεξής να απομονώνονται ή να υποβάλλονται σε test PCR σύμφωνα με τη νέα οδηγία της τοπικής κυβέρνησης.
Το τμήμα Σκωτίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας (NHS)
«εξήλθε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στις 30 Απριλίου καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται, ανέφερε η κυβέρνηση του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).
Από την 1η Μαΐου 2022, τα άτομα που έχουν συμπτώματα του ιού, έχουν πυρετό ή είναι πολύ αδιάθετα, απλώς να «μείνουν σπίτι» μέχρι να φύγει ο πυρετός τους ή να αισθανθούν αρκετά καλά .
Παιδιά και νέοι ηλικίας 18 ετών και κάτω με ήπια συμπτώματα όπως καταρροή, πονόλαιμο ή ελαφρύ βήχα, που κατά τα άλλα είναι καλά, δεν χρειάζεται πλέον να μένουν στο σπίτι και μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναφέρει η νέα οδηγία.

Στοχευμένα μέτρα – Τέλος τα πιστοποιητικά

Όσοι έχουν συμπτώματα ιού χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ PCR, αφού ο μαζικός έλεγχος και ο εντοπισμός επαφών ολοκληρώθηκαν στις 30 Απριλίου.
Αλλά οι Σκωτσέζοι που εργάζονται σε τομείς υγείας ή κοινωνικής περίθαλψης, όσοι επισκέπτονται νοσοκομεία και οίκους φροντίδας, θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε test.
Ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Σκωτίας, Humza Yousaf, χαιρέτισε την «επιτυχία» του προγράμματος «Test and Protect», αλλά είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι «είμαστε τώρα σε μια διαφορετική φάση της πανδημίας».
«Ο πρωταρχικός σκοπός των tests είναι η αλλαγή που αποσκοπεί, σε μια στοχευμένη απάντηση που επικεντρώνεται στη μείωση της σοβαρής βλάβης του ιού», είπε.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει την εφαρμογή των πιστοποιητικών εμβολιασμού «σύντομα», αν και οι χρήστες ενθαρρύνονται να διατηρήσουν την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους «σε περίπτωση που χρειαστεί ξανά σε μελλοντική ημερομηνία».
Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γλασκώβη στις 29 Απριλίου, η πρωθυπουργός Nicola Sturgeon τόνισε ότι «δεν είναι το τέλος της πανδημίας» και προέτρεψε τους ανθρώπους «να είναι ακόμα συνετοί για αυτόν τον ιό».
Αλλά είπε: «Εάν είμαστε όλοι λογικοί και, φυσικά, εάν αποφύγουμε νέες παραλλαγές, τότε υπάρχει κάθε λόγος τώρα να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για την περίοδο που ακολουθεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης