Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφόρητη πίεση στον Macron – Δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη Γαλλία, προς καταποντισμό στις βουλευτικές εκλογές (12/6)

Αφόρητη πίεση στον Macron – Δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη Γαλλία, προς καταποντισμό στις βουλευτικές εκλογές (12/6)
Περίπου 250 συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, όπως η Λιλ, η Νάντη, η Τουλούζη και η Μασσαλία
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη Γαλλία την Κυριακή (1/5/2022) για να απαιτήσουν κοινωνική δικαιοσύνη και αυξήσεις μισθών και να πιέσουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Emmanuel Macron να εγκαταλείψει το σχέδιό του για αύξηση των ορίων  ηλικίας συνταξιοδότησης.
Το κόστος ζωής ήταν το κύριο θέμα στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές και φαίνεται ότι θα είναι εξίσου σημαντικό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου που το κόμμα του Macron και οι σύμμαχοί του πρέπει να κερδίσουν εάν θέλει να μπορέσει να εφαρμόσει τις φιλοεπιχειρηματικές πολιτικές του, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 από τα 62 έτη
Περίπου 250 συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, όπως η Λιλ, η Νάντη, η Τουλούζη και η Μασσαλία.

Καίει το συνταξιοδοτικό

Στη γαλλική πρωτεύουσα, οι συνδικαλιστές ενώθηκαν με πολιτικά πρόσωπα -κυρίως από την αριστερά- και ακτιβιστές για το κλίμα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Σύνταξη πριν από την αρθρίτιδα», «Σύνταξη στα 60, παγωμένες τιμές» και «Macron φύγε»
Ο Macron κέρδισε μια νέα πενταετή προεδρική θητεία αφού επικράτησε της Marine Le Pen στον δεύτερο γύρο της περασμένης Κυριακής (24/4).
Ο ηγέτης της άκρας αριστεράς Jean – Luc Melenchon, ο οποίος ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, παρευρέθηκε στην πορεία του Παρισιού.

H άβολη συγκατοίκηση

Θέλει να συσπειρώσει μια ένωση της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων, για να κυριαρχήσει στο κοινοβούλιο και να αναγκάσει τον Macron  σε μια άβολη «συγκατοίκηση», αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει υλοποιηθεί.
«Δεν θα κάνουμε ούτε μία παραχώρηση για τις συντάξεις», είπε ο Melenchon πριν ξεκινήσει η πορεία.
Τόνισε δε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για την οικοδόμηση μιας νέας «λαϊκής ένωσης» της αριστεράς, όπως αναφέρει το Reuters.

Στη μάχη και η Le Pen

 Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η Marine Le Pen δεν κατέθεσε στεφάνι στο Παρίσι στο άγαλμα της Joan or Arc, την οποία το κόμμα της χρησιμοποιεί ως εθνικιστικό σύμβολο.
Αντικαταστάθηκε από τον προσωρινό πρόεδρο του Εθνικού Συναγερμού, Jordan Bardella, ο οποίος είπε ότι η Le Pen προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές.
Η Le Pen προέτρεψε τους ψηφοφόρους να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές από το κόμμα της τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσει να «προστατεύσει την αγοραστική σας δύναμη» και να αποτρέψει τον Macron από το να πραγματοποιήσει ένα «επιβλαβές έργο για τη Γαλλία και τον γαλλικό λαό».
Η Γαλλία θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές στις 12 και 19 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης