Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: 100 άμαχοι έφυγαν από το κολαστήριο του Azovstal - Μεγάλη επιχείρηση από ΟΗΕ

Ουκρανία: 100  άμαχοι έφυγαν από το κολαστήριο του Azovstal - Μεγάλη επιχείρηση από ΟΗΕ
Οι άνθρωποι βγήκαν έξω με τρία λεωφορεία

Περίπου άμαχοι, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, απομακρύνθηκαν την Κυριακή (1/5/2022) από το έδαφος του εργοστασίου της Μαριούπολης Azovstal αναφέρει ο ανταποκριτής του TASS από το σημείο.
Οι άνθρωποι βγήκαν έξω με λεωφορεία.
Η ομάδα των αμάχων περιελάμβανε επίσης πολλές γυναίκες.

Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποιούν μια «επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης» για αμάχους από το εργοστάσιο χάλυβα στην Μαριούπολη, γνωστοποίησε εξάλλου ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και διεξάγεται σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ο ίδιος τόνισε ότι η επιχείρηση έφτασε στο Azovstal το πρωί του Σαββάτου (30/4).
Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αμάχων που απομακρύνονται και της οχηματοπομπής.

Μήνυμα Zelensky

Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα στην Μαριούπολη θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο», έγραψε ο Zelensky στο Twitter.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης