Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με τα mRNA εμβόλια; Μυστήρια αύξηση των επανενεργοποιημένων ιών μετά τη 3η δόση - Η συσχέτιση με καρκίνους

Τι συμβαίνει με τα mRNA εμβόλια; Μυστήρια αύξηση των επανενεργοποιημένων ιών μετά τη 3η δόση - Η συσχέτιση με καρκίνους
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του COVID-19 , στη μείωση της εισαγωγής στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη σημαντική μείωση της θνησιμότητας
Σχετικά Άρθρα

Η επανενεργοποίηση των αποκαλούμενων «λανθάνοντων ιών» μπορεί να είναι η αιτία μακροχρόνιου COVID και άλλων διαταραχών αναφέρουν επιστήμονες.
Ειδικότερα, ορισμένοι ιοί, μετά την αρχική μόλυνση, παραμένουν λανθάνοντες στο σώμα για μια ζωή και μπορεί να επανενεργοποιηθούν για να προκαλέσουν ξανά μόλυνση ή διαφορετική κατάσταση.
Αυτού του είδους οι λανθάνοντες ιοί επανενεργοποιούνται σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων μετά τούς αναμνηστικούς εμβολιασμούς  COVID-19, προκαλώντας συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID και άλλες καταστάσεις υγείας, σύμφωνα με τον Δρ Richard Urso.
Η μακροχρόνια ή αλλιώς long covid είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συνεχή, επαναλαμβανόμενα ή νέα προβλήματα υγείας εβδομάδες έως μήνες μετά την πρώτη μόλυνση από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19 ή μετά την λήψη του εμβολίου.
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, πόνο στο στήθος και αϋπνία, μεταξύ άλλων.
«Λοιπόν, στην κλινική μου εικόνα αυτή τη στιγμή, βλέπω τρία έως πέντε άτομα την εβδομάδα , που συνήθως έρχονται με μακροχρόνιο COVID και ... με προβλήματα μετά το εμβόλιο», δήλωσε ο Urso, οφθαλμίατρος, ειδικός στο σχεδιασμό και τη θεραπεία φαρμάκων και συνιδρυτής της Διεθνούς Συμμαχίας Ιατρών και Ιατρικών Επιστημόνων, στο πρόγραμμα « American Thought Leaders».
«Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς έχουν επανενεργοποιήσει τον Epstein-Barr, τον απλό έρπητα, τον έρπητα ζωστήρα, τον CMV».

Οι ερπητοϊοί

Από τα περισσότερα 100 είδη ερπητοϊών που υπάρχουν, οκτώ είναι γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο και παραμένουν στο σώμα για μια ζωή μετά την εκκαθάριση της πρωτογενούς μόλυνσης και τα οποία μπορούν να επανενεργοποιηθούν αργότερα υπό ορισμένες συνθήκες:
Ο ιός Epstein-Barr (EBV) είναι ένας κοινός ιός που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση και σχετίζεται με διάφορους τύπους καρκίνου και σκλήρυνση κατά πλάκας.
Υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των υγιών ενηλίκων έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Ο ιός της ανεμεβλογιάς- ζωστήρα είναι ένας άλλος κοινός ιός που προκαλεί κυρίως ανεμοβλογιά και όταν επανενεργοποιείται προκαλεί έρπητα ζωστήρα σε ενήλικες.
Ο ιός του απλού έρπητα οι τύποι 1 και 2 δηλαδή προκαλούν έρπητα του στόματος και/ή των γεννητικών οργάνων και υπολογίζεται ότι το 67% (3,7 δισεκατομμύρια) άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάτω των 50 ετών έχουν μολυνθεί από τον ιό του απλού έρπητα 1, ενώ το 13% (491 εκατομμύρια) παγκοσμίως έχουν παρουσιάσει συμπτώματα μόλυνσης από τον απλό έρπη τύπου 2.
Ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV) είναι ένας κοινός ιός που μολύνει άτομα όλων των ηλικιών προκαλώντας συμπτώματα πυρετού, πονόλαιμο, πρησμένους αδένες και κόπωση.
Μπορεί επίσης να προκαλέσει περιστασιακά μονοπυρήνωση ή ηπατίτιδα.
Ο ανθρώπινος ερπητοϊός-6 και ο ανθρώπινος ερπητοϊός-7 προκαλούν ροδοζόλα , μια ήπια λοίμωξη που εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 2 ετών.
Ο ερπητοϊός που σχετίζεται με το σάρκωμα Kaposi μολύνει τα ενδοθηλιακά κύτταρα (αυτή τη γραμμή των λεμφικών και των αιμοφόρων αγγείων) τα οποία μπορούν να γίνουν καρκινικά, μια ασθένεια γνωστή ως σάρκωμα Kaposi.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί με κάποιους από αυτούς τους ιούς, καθώς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.
«Έχουμε θεραπεία για τον long covid. Λειτουργεί πολύ καλά», είπε ο Urso.
Αν και δεν υπάρχει ακόμη τυπικός κλινικός ορισμός ή θεραπεία για το Long COVID, ο Urso λέει ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά επαναχρησιμοποιημένα φάρμακα που οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν για τη θεραπεία του συνδρόμου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο πρωτόκολλο I-RECOVER , που αναπτύχθηκε από την The Front Line COVID-19 Critical Care Alliance.
Για μακροχρόνια συμπτώματα COVID που προκαλούνται από έναν από τους επανενεργοποιημένους ιούς έρπητα, ο Urso λέει ότι συνταγογραφεί Valtrex και συμπληρώματα όπως λυσίνη και βιταμίνη D.
«Χρησιμοποιούμε λυσίνη επειδή είναι ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά που είναι καλά κατά της οικογένειας του ιού του έρπητα.
Η αναλογία λυσίνης-αργινίνης φαίνεται να επηρεάζει την ικανότητα αυτών των ιών να αναπαράγονται», είπε ο Urso.
Και πρόσθεσε, «Λέω στους ανθρώπους ότι η βιταμίνη D είναι ο αναλυτής δεδομένων σας.
Επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να παίρνει σωστές αποφάσεις…
Και όταν υπάρχει βιταμίνη D, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει.
Ο Urso είπε ότι συνιστούσε βιταμίνη D από το 1995, όταν ήταν ο επικεφαλής της ογκολογίας του κόγχου στο MD Anderson Cancer Center.
Ήρθε σε μια μελέτη που έδειξε ότι το συμπλήρωμα «είχε κάποιο αντίκτυπο σε μια πρωτεΐνη αναγνώρισης όγκου» και άρχισε να δοκιμάζει όλα τα επίπεδα βιταμίνης D των ασθενών του.

«Σχεδόν το 100% των ασθενών είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D με καρκίνο, κυρίως καρκίνο του παχέος εντέρου όταν το συνειδητοποιήσαμε», είπε ο Urso, προσθέτοντας ότι η βιταμίνη D ήταν επίσης «καταπληκτική για τις αλλεργίες, είναι εκπληκτική για την πρόληψη και την αντίσταση κατά του καρκίνου. ιδιαίτερα τα λεμφώματα και τον καρκίνο του μαστού».

Θεραπεία ασθενών με COVID

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, ο Urso είπε ότι δεν μπορούσε να μείνει σιωπηλός γνωρίζοντας ότι ο COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί νωρίς με διάφορα επαναχρησιμοποιημένα φάρμακα και «άρχισε απρόθυμα να θεραπεύει» ασθενείς ως αποτέλεσμα της άρνησης άλλων γιατρών να συνταγογραφήσουν έγκαιρη θεραπεία.
«Είπα στους ασθενείς μου αν έχετε COVID, κανείς δεν πρόκειται να σας βοηθήσει», είπε ο Urso.
Πάνω από δύο χρόνια μετά την πανδημία, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνεχίζουν να λένε στους ανθρώπους να μείνουν σπίτι εκτός εάν εμφανίσουν « προειδοποιητικά σημάδια έκτακτης ανάγκης» που περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, νέα σύγχυση και επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος.
Η υπηρεσία υγείας άρχισε να συνιστά μόλις τον Ιανουάριο του 2022 ότι τα άτομα υψηλού κινδύνου να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια θα πρέπει να αναζητήσουν έγκαιρη θεραπεία με ένα από τα εγκεκριμένα φάρμακα έκτακτης ανάγκης όταν βγουν θετικοί για COVID-19.
Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το CDC δεν συνέστησε στους ανθρώπους να λαμβάνουν βιταμίνη D.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του COVID-19 , στη μείωση της εισαγωγής στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη σημαντική μείωση της θνησιμότητας. Μια μελέτη από το Ισραήλ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν έλλειψη βιταμίνης D είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρό COVID-19.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης