Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρήγμα στην ΕΕ από την Ουγγαρία: Veto σε νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία – Η Ευρώπη πρέπει να «συνέλθει»

Ρήγμα στην ΕΕ από την Ουγγαρία: Veto σε νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία – Η Ευρώπη πρέπει να «συνέλθει»
Η ΕΕ «μην αποδεχτεί κυρώσεις που καθιστούν αδύνατη την εισαγωγή ρωσικού αργού πετρελαίου ή φυσικού αερίου», δήλωσε το μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Ουγγαρίας Gergely Gulyas
Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία επανέλαβε την αντίθεσή της στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ενεργειακό τομέα, με ανώτερο αξιωματούχο να προειδοποιεί ότι μια τέτοια κίνηση θα έβλαπτε τα κράτη μέλη περισσότερο από τη Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 1η Μάιου 2022.

Η επέκταση του embargo

Η ΕΕ πρόκειται να προτείνει την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με περιορισμούς στις εισαγωγές να έχουν εισαχθεί σταδιακά μέχρι τότε, ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η Ουγγαρία υπήρξε από τις πιο φωνές που εναντιώθηκε στην επέκταση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

H κόκκινη γραμμή

Είναι σημαντικό για το μπλοκ να «μην αποδεχτεί κυρώσεις που καθιστούν αδύνατη την εισαγωγή ρωσικού αργού πετρελαίου ή φυσικού αερίου», δήλωσε ο υπουργός του υπουργικού συμβουλίου της Ουγγαρίας Gergely Gulyas στο κρατικό ραδιόφωνο την Κυριακή.
Ο ίδιος δεν ανέφερε εάν η Ουγγαρία θα προσπαθήσει να ασκήσει veto σε μια τέτοια κίνηση, την οποία ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός Viktor Orban αποκάλεσε «κόκκινη γραμμή».

Να συνέλθει η ΕΕ...

«Ένα embargo θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να προμηθευόμαστε αυτά τα προϊόντα από αλλού και πολύ ακριβότερα, γεγονός που θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να εγγυηθούμε τη διατήρηση των επιδοτήσεων των τιμών κοινής ωφέλειας, της θέρμανσης ή της λειτουργίας της οικονομίας», είπε ο Gulyas.
«Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να συνέλθουν όλοι στην Ευρώπη».

Οι πληρωμές σε ρούβλια

Η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που συμφώνησαν με τη Ρωσία να επιτρέψουν τη μετατροπή των πληρωμών τους για φυσικό αέριο σε ρούβλια, δοκιμάζοντας την πολιτική κυρώσεων της ΕΕ.
Η Ρωσία διέκοψε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, επισείοντας την απειλή να σταματήσει πλήρως τις ροές εάν οι πληρωμές δεν πραγματοποιηθούν σε ρούβλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης