Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια «άβολη»... πρόσκληση: Κάλεσαν Zelensky - Putin να δώσουν και οι δύο το παρών στην G20 στην Ινδονησία

Μια «άβολη»... πρόσκληση: Κάλεσαν Zelensky - Putin να δώσουν και οι δύο το παρών στην G20 στην Ινδονησία
Και οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τον πρόεδρο της Ινδονησίας, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα παρευρεθούν με φυσική παρουσία

Η προεδρεύουσα της G20 Ινδονησία έχει προσκαλέσει τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky και τον Ρώσο ομόλογο του Putin για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας στο Μπαλί τον Νοέμβριο.
Η Ρωσία είναι μέλος της G20 ενω η Ουκρανία όχι. 
Το κράτος υποδοχής συνήθως προσκαλεί ηγέτες από χώρες εκτός της G20 να παραστούν ως παρατηρητές.
Και οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τον πρόεδρο της Ινδονησίας, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα παρευρεθούν με φυσική παρουσία.
Η Ρωσία έχει επισημάνει ότι ο Putin σχεδιάζει να είναι στη σύνοδο.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας,  είπε ότι η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν αντίκτυπο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε και τους δύο ηγέτες στη σύνοδο κορυφής, σε ξεχωριστές συνομιλίες μαζί τους.
tzoko-ouintonto.jpg
«Εξέφρασα την ελπίδα μου ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σύντομα και μια ειρηνική λύση μέσω συνομιλιών μπορεί να προχωρήσει», είπε σε μια ομιλία του. «Κατανοούμε ότι η G20 μπορεί να είναι καταλύτης για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», σημείωσε. 
Η είδηση έρχεται αφού οι ΗΠΑ και άλλες χώρες πίεσαν την Ινδονησία να προσκαλέσει την Ουκρανία, μετά την άρνηση της Τζακάρτα να αποκλείσει τον Πούτιν από τη σύνοδο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης