Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτος Timmermans (EE): Μην οδηγείτε αυτοκίνητα και μην πλένετε τα ρούχα σας, για να μη βάζετε χρήματα στην τσέπη του Putin

Απίστευτος Timmermans (EE): Μην οδηγείτε αυτοκίνητα και μην πλένετε τα ρούχα σας, για να μη βάζετε χρήματα στην τσέπη του Putin
Ο Ολλανδός αντιπρόεδρος της Commission συνέστησε στους πολίτες να κάνουν λιγότερα ντους, να αποφεύγουν όσο γίνεται τη χρήση των αυτοκινήτων και να αερίζουν τα ρούχα τους αντί να τα πλένουν
Σχετικά Άρθρα

Σε μία απίθανη προτροπή προς τους Ευρωπαίους πολίτες προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Commission Frans Timmermans.
Συνέστησε στους πολίτες να κάνουν λιγότερα ντους, να αποφεύγουν όσο γίνεται τη χρήση των αυτοκινήτων και να αερίζουν τα ρούχα τους αντί να τα πλένουν, προκειμένου , όπως είπε, να υποστηρίξουν με αυτό τον τρόπο την Ουκρανία και το εμπάργκο στη Ρωσία!
Ο Ολλανδός αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής προέβη στις συστάσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον Timmermans, οι Ευρωπαίοι πρέπει «να ζεσταίνονται λιγότερο, να κάνουν ποδήλατο και να αερίζουν τα ρούχα τους αντί να πλένονται», προκειμένου να υποστηρίξουν τα τιμωρητικά μέτρα κατά της Ρωσίας που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στη Δύση.

Ο ίδιος δεν ανησυχεί για το αυξανόμενο κόστος ζωής

Ο Timmermans ο οποίος προσωπικά δεν χρειάζεται να ανησυχεί πολύ για το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, δεδομένου του μισθού του 237.000 ευρώ ετησίως, προέτρεψε «τους συμπολίτες τους να κάνουν κάτι για να βάλουν λιγότερα χρήματα στην τσέπη του Putin», αναφέρει ο ιστότοπος Summit news.
«Φυσικά, μπορούν επίσης να επιλέξουν να μην κάνουν τίποτα, αλλά μπορούν επίσης να επιλέξουν να ζεσταίνονται λιγότερο, να πηγαίνουν με ποδήλατο, όχι με αυτοκίνητο, να κάνουν ντους για μικρότερο χρονικό διάστημα ή να αερίζουν τα ρούχα τους αντί να τα ξεπλένουν», είπε ο Ολλανδός πολιτικός.
Εν τω μεταξύ, ο Diederik Samsom, eεπικεφαλής του Επιτελείου του Frans Timmermans, ισχυρίστηκε, πως «η ενέργεια θα είναι πολύ πιο ακριβή από τώρα ενώ ήταν πολύ φθηνή τα τελευταία 40 χρόνια».
Σημείωσε δε πως μέχρι τώρα η ζωή των Ευρωπαίων εξαρτιόνταν από τον «μη βιώσιμο» συνδυασμό ρωσικών ορυκτών καυσίμων και την καταστροφή του περιβάλλοντος.«Έχουμε επωφεληθεί από αυτό και δημιουργήσαμε τεράστιο πλούτο σε βάρος του πλανήτη Γη και, όπως αντιλαμβανόμαστε αυτή τη στιγμή, σε βάρος των γεωπολιτικών ανισορροπιών (με την εξάρτηση από τη Ρωσία)», είπε ο Samsom.
«Και τα δύο πρέπει να αποκατασταθούν. Για να τα αποκαταστήσουμε πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για ενέργεια – αλλά και για τρόφιμα.
Για τις δύο βασικές ανάγκες της ζωής –τροφή και ενέργεια– έχουμε πληρώσει πολύ λίγα τα τελευταία 40 χρόνια», ανέφερε κυνικά.

Ανάλογες οδηγίες σε Γερμανία - Ιταλία

Η οδηγία αυτή μπορεί να ακούγεται φαιδρή αλλά ακολουθεί την κίνηση της Ιταλίας να επιβάλει πλαφόν ως προς τη μέγιστη και τη χαμηλότερη θερμοκρασία στα κλιματιστικά.
Ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί και στους Γερμανούς πολίτες με τον πληθωρισμό στη χώρα να φτάνει σε υψηλό 30 ετών.
Οι Γερμανοί καλούνται να κάνουν λιγότερα ντους και να αποφεύγουν τη χρήση των αυτοκινήτων τους.
Εξάλλου η γερμανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να κλείνουν τη θέρμανση και να φορούν πιο ζεστά ρούχα για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.
«Μπορείς να αντέξεις τους 15 βαθμούς (Κελσίου) το χειμώνα με ένα πουλόβερ. Κανείς δεν πεθαίνει από αυτό.
Αλλά οι άνθρωποι πεθαίνουν αλλού», είπε αναφερόμενος στην Ουκρανία ο Γερμανός υπουργός Peter Hauk.
economy.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης