Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Στο Κίεβο η Pelosi - Είχαμε συνάντηση

Zelensky: Στο Κίεβο η Pelosi - Είχαμε συνάντηση
O Zelensky ανήρτησε ένα βίντεο σχετικά με την επίσκεψή της Αμερικανίδας αξιωματούχου

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, στο Κίεβο, αποκάλυψε ότι είχε ο Ουκρανός πρόεδρος , V. Zelensky.
Μάλιστα, ο Zelensky ανήρτησε ένα βίντεο σχετικά με την επίσκεψή της Αμερικανίδας αξιωματούχου.
«Ευχαριστώ τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που παρέχουν στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος, αναρτώντας και ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο ίδιος, πλαισιωμένος από ένοπλους φρουρούς, να υποδέχεται την Pelosi, μαζί με μια αντιπροσωπεία από το Κογκρέσο μπροστά από το κτίριο της ουκρανικής προεδρίας στο Κίεβο και στη συνέχεια να συναντιέται με τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται στην ισχυρή υποστήριξη τους προς την Ουκρανία στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας», σημείωσε ο Zelensky.
«Πιστεύουμε ότι σας επισκεπτόμαστε για να πούμε ένα ευχαριστώ για τον αγώνα σας για την ελευθερία... Ο αγώνας σας, είναι ένας αγώνας για τον καθένα μας. Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εδώ για εσάς μέχρι το τέλος αυτού του αγώνα», δήλωσε η Nancy Pelosi, σύμφωνα με το βίντεο που ανάρτησε ο Zelensky στο Twitter.
pelosi.JPG

Τι ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα στον κόσμο: οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας που δόθηκε στη δημοσιότητα «στο τέλος της επίσκεψης της αντιπροσωπείας τους» στο Κίεβο.
Τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη συνέχεια ταξίδεψαν στη νοτιοανατολική Πολωνία και τη Βαρσοβία.
«Επιπλέον αμερικανική υποστήριξη βρίσκεται καθ’ οδόν», σημείωσαν οι Αμερικανοί βουλευτές διαβεβαιώνοντας ότι «θα μετατρέψουν το ισχυρό αίτημα του προέδρου Biden για χρηματοδότηση σε μια δέσμη νομοθετικών μέτρων».
Ο Zelensky  χαιρέτισε τα «πολύ σημαντικά μηνύματα» που έδωσαν η Ουάσινγκτον και ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένου του νόμου εκμισθώσεων- δανεισμού (Lend-Lease) για την Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο υιοθέτησε νομοθεσία, η οποία επικαλείται τον νόμο Lend-Lease του 1941 τον οποίο είχε προτείνει αρχικά ο πρώην πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ για να βοηθήσει τον βρετανικό στρατό που μαχόταν εναντίον των ναζί. Στόχος είναι να επιτραπεί στην κυβέρνηση Biden να προσφέρει όπλα με τη μορφή δανείου στην Ουκρανία.
«Αυτές είναι σημαντικές πρόσφατες εξελίξεις για τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς και την απόφαση για το (Lend-Lease) - είμαστε ευγνώμονες για αυτό», δήλωσε ο Zelensky, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης