Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη ανησυχία στη Στοκχόλμη – Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας

Έντονη ανησυχία στη Στοκχόλμη – Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας
Ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής 29/4
Σχετικά Άρθρα

Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε για λίγο τον σουηδικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε το Σάββατο (30/4/2022) το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της σκανδιναβικής χώρας, της οποίας οι αρχές εξετάζουν μια ενδεχόμενη αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής 29/4», έγραψε σε ανακοίνωσή του το σουηδικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι οι ομάδες του παρακολούθησαν όλο το περιστατικό και το φωτογράφισαν.

Αυστριακός καγκελάριος: Επέκταση πολέμου

«Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος», προειδοποιεί ο καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer και υπερασπίζεται την απόφασή του να μεταβεί στη Ρωσία προκειμένου να μεσολαβήσει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Εμφανίζεται δε πρόθυμος να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Σε δύο συνεντεύξεις που παραχωρεί στις εφημερίδες Kurier και Die Presse, ο Nehammer τονίζει την ανάγκη ο πόλεμος στην Ουκρανία να τερματιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί.
Σημειώνει μάλιστα ότι πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για διπλωματική λύση και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δική του πρόσφατη επίσκεψη στη Ρωσία, η οποία από πολλούς επικρίθηκε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης