Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ αποκαλύπτεται: Θεωρεί την Ανατολική Ευρώπη, το πιθανότερο πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων

Το ΝΑΤΟ αποκαλύπτεται: Θεωρεί την Ανατολική Ευρώπη, το πιθανότερο πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων
H Βορειοατλαντική Συμμαχία εξετάζει επί του παρόντος την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως το πιο πιθανό θέατρο στρατιωτικής δράση

Το ΝΑΤΟ θεωρεί την Ανατολική Ευρώπη ως το πιο δυνατό θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων, όπως αποδεικνύεται από τα σχέδια για τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης άσκησης Defender-Europe 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας το Σάββατο (30/4/2022).
«Προφανώς, η Βορειοατλαντική Συμμαχία εξετάζει επί του παρόντος την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως το πιο πιθανό θέατρο στρατιωτικής δράσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Tass.

Lavrov: Το ΝΑΤΟ να συνέλθει

Οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Τώρα γινόμαστε μάρτυρες της υποκρισίας του δυτικού κατεστημένου.
Εκφράζοντας δημόσια την υποστήριξη στο καθεστώς της Ουκρανίας, οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της επιχείρησης καταλήγοντας σε πολιτικές συμφωνίες» ανέφερε ο υπουργός.

«Διάφορα όπλα αποστέλλονται στην Ουκρανία μέσω της Πολωνίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ ακατάπαυστα.
Όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της εισβολής», αλλά στην πραγματικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύουν να πολεμήσουν τη Ρωσία «μέχρι το τελευταίο Ουκρανό», πρόσθεσε ο Lavrov.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ «θα πρέπει να συνέλθουν και να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία» εάν ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης