Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Το Κίεβο μιλά για κλοπή τόνων σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις - Το μήνυμα Zelensky για τα καύσιμα

Ουκρανία: Το Κίεβο μιλά για κλοπή τόνων σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις - Το μήνυμα Zelensky για τα καύσιμα

Σύντομα η Ουκρανία θα εξαλείψει τις ελλείψεις στα καύσιμα,  ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky

Στην κλοπή «αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων τόνων» σιτηρών προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας, Taras Vysotsky.
Ο Taras Vysotsky μιλώντας στην κρατική ουκρανική τηλεόραση, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι 1,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που είχαν αποθηκευτεί σε κατεχόμενες περιοχές μπορεί να έχουν κλαπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία πρόσφατα για την κλοπή σιτηρών στις περιοχές που έχει καταλάβει, μία ενέργεια που κατά την άποψη του Κιέβου, κλιμακώνει την απειλή κατά της παγκόσμιας διατροφικής ασφάλειας.

Zelensky: Σύντομα οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν

Σύντομα η Ουκρανία θα εξαλείψει τις ελλείψεις στα καύσιμα, παρόλο που ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει έναν αριθμό τερματικών σταθμών αποθήκευσης πετρελαίου, δήλωσε την Παρασκευή 29/4 ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky.
Όπως ο ίδιος σε μία νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του, «ουρές αναμονής και αυξημένες τιμές στα πρατήρια, παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στη χώρα μας», «οι κατακτητές καταστρέφουν σκόπιμα τις υποδομές παραγωγής, διάθεσης και αποθήκευσης καυσίμων. Η Ρωσία έχει επίσης, αποκλείσει τα λιμάνια μας. Έτσι, δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις για τον ανεφοδιασμό, προκειμένου να καλυφθούν οι ποσότητες που λείπουν».
«Αλλά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπόσχονται ότι μέσα σε μία εβδομάδα, το αργότερο σε δύο, ένα σύστημα εφοδιασμού καυσίμων προς την Ουκρανία θα έχει τεθεί σε λειτουργία, προλαμβάνοντας τις ελλείψεις», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο στο Kremenchuk, που είναι ο κύριος παραγωγός καυσίμων στην Ουκρανία, αλλά και αρκετούς άλλους τερματικούς σταθμούς καυσίμων.
Σε ανακοίνωση η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Yulia Svyrydenko, ανέφερε ότι οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς οι εταιρίες εφοδιασμού έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια με Ευρωπαίους προμηθευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης