Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,1% για τον χρυσό, στα 1.911,70 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 1,1% για τον χρυσό, στα 1.911,70 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός έχει ζήτηση ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο…

Κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή 29 Απριλίου χάρη στην πτώση του δείκτη δολαρίου, ωστόσο κατέγραψε τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε σήμερα 20,40 δολάρια ή 1,1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.911,70 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο στην εβδομάδα σημείωσε πτώση της τάξης του 1,2%. Σε μηνιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο κατρακύλησε κατά 2,1%.
«Ο χρυσός έχει ζήτηση ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία, και η Μόσχα πιέζει το ευρωπαϊκό μπλοκ μέσω του πετρελαίου και του φυσικού αερίου» τόνισε σε σημείωμά του ο Jim Wyckoff, αναλυτής της Kitco.com.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ήταν σήμερα και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε ο αχαλίνωτος ρυθμός με τον οποίο τρέχει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα νέα στοιχεία του δείκτη προσωπικών δαπανών, το προτιμώμενο μέτρο της ομοσπονδιακής τράπεζας.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης δαπανών προσωπικής κατανάλωσης κινήθηκε με ρυθμό 6,6% από το 6,4% του Φεβρουαρίου, καταγράφοντας υψηλό από το 1981.
Το πιο στενό δομικό μέτρο του δείκτη, το οποίο εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές του φαγητού και της ενέργειας και στο οποίο εστιάζει η Fed, κατέγραψε μικρότερη άνοδο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, όπως προέβλεπε η αγορά.
Σε μια θετική ένδειξη ωστόσο, σε ετήσια βάση σημείωσε μικρή μείωση στο 5,2% από το 5,3% του Φεβρουαρίου, εμφανίζοντας τον πρώτο μήνα υποχώρησης σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε σήμερα κατά 0,4%, στα 23,09 δολάρια ανά ουγγιά.
Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,6% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 4,41 δολάρια ανά λίβρα την Παρασκευή.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα ενισχύθηκε κατά 3,1% στα 939,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου πρόσθεσε 4,4% στα 2.307 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης