Διεθνή

Gelsinger (Intel): Οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς θα κρατήσουν ως το 2024

Gelsinger (Intel): Οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς θα κρατήσουν ως το 2024
Η Inter έχει αναλάβει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την κατασκευή εργοστασίων ημιαγωγών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Σχετικά Άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, δήλωσε στο CNBC ότι οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς θα κρατήσουν ως το 2024.
Μιλώντας στο CNBC, ο Gelsinger δήλωσε ότι η παγκόσμια κρίση των ημιαγωγών μπορεί να παραταθεί λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας βασικών στοιχείων κατασκευής τους, εμποδίζοντας έτσι την αύξηση της παραγωγής ώστε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.
«Γι αυτό το λόγο πιστεύουμε πλέον ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα παραταθεί μέχρι το 2024, επειδή οι ελλείψεις έχουν πλέον πλήξει τον εξοπλισμό», δήλωσε ο Gelsinger.
Η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής ημιαγωγών υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός και τα τσιπ μπαίνουν παντού, από τα smartphones μέχρι τα αυτοκίνητα και τα πλυντήρια ρούχων.
Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μια παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, καθώς τα εργοστάσια διέκοψαν τη λειτουργία τους την στιγμή που η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης απογειώθηκε.
Η έλλειψη σε ημιαγωγούς είχε σημαντικές οικονομικές συνέπειες και συνέβαλε στο να βιώσει η αμερικανική οικονομία τον πιο έντονο πληθωρισμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Από τότε που ο Gelsinger ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Φεβρουάριο του 2021, η Intel ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών επενδύσεων για τη γεωγραφική διαφοροποίηση της κατασκευής τσιπ.
Η εταιρεία έχει αναλάβει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την κατασκευή εργοστασίων ημιαγωγών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας βρίσκεται στην Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης