Διεθνή

Βρετανική μελέτη: Τα lockdown οδήγησαν 60.000 παιδιά σε κλινική κατάθλιψη

Βρετανική μελέτη: Τα lockdown οδήγησαν 60.000 παιδιά σε κλινική κατάθλιψη
400.000 παιδιά παραπέμφθηκαν σε ειδικούς ψυχικής υγείας πέρυσι στη Βρετανία για διατροφικές διαταραχές και αυτοτραυματισμό
Σχετικά Άρθρα
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Royal Society Open Science ανέφερε ότι περίπου το 27% ενός δείγματος παιδιών που μελετήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εμφάνισαν κλινική κατάθλιψη.
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που εμφάνιζαν κλινική κατάθλιψη πριν τα lockdown.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 60.000 επιπλέον παιδιά που υπέφεραν από κλινική κατάθλιψη χάρ στους περιορισμούς για τον COVID-19.
«Μετά τον έλεγχο των βασικών βαθμολογιών και πολλών χαρακτηριστικών σε επίπεδο σχολείου και μαθητή, τα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν πολύ υψηλά στα παιδιά της που πέρασαν την προεφηβεία τους, υπο τους περιορισμούς των lockdown», διαπίστωσε η μελέτη.
«Αυτά τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι η πανδημία του COVID-19 αύξησε τα συμπτώματα κατάθλιψης στους εφήβους».
Τα στοιχεία δείχνουν ότι 400.000 παιδιά παραπέμφθηκαν σε ειδικούς ψυχικής υγείας πέρυσι στη Βρετανία για διατροφικές διαταραχές και αυτοτραυματισμό.
Για άλλη μια φορά, η μελέτη υπογραμμίζει πώς εκείνοι που προώθησαν σθεναρά τα lockdown, ενώ απαιτούσαν να φιμωθούν οι φωνές διαφωνίας, ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας.
Κατά ορισμένους ειδικούς της υγείας, με τους περιορισμούς των lockdown ενδέχεται να συνδέεται και το ξέσπασμα κρουσμάτων ανεξήγητης ηπατίτιδας σε παιδιά, λόγω της εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Πολλά βρέφη υποφέρουν επίσης από γνωστικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του λόγου λόγω της ευρείας χρήσης μάσκας από παιδιά και ενήλικες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σύμφωνα με λογοθεραπευτές, η χρήση μάσκας έχει προκαλέσει αύξηση 364% στις παραπομπές ασθενών σε βρέφη και νήπια.
Μια σημαντική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παγκόσμια lockdown έκαναν τελικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην κοινωνία από το όφελος που παρήγαγαν, και πλέον οι ερευνητές προτρέπουν την απόρριψή τους «ως μέσου πολιτικής για την πανδημία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης