Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Musk πούλησε μετοχές Tesla αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter

O Musk πούλησε μετοχές Tesla αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter
Ο Musk αποφάσισε να πουλήσει εκ νέου μετοχές της Tesla ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι η συμφωνία με το Twitter θα προχωρήσει

Τις ημέρες που ακολούθησαν μετά την απόφαση του Twitter να αποδεχθεί την προσφορά του Elon Musk για την εξαγορά έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο επικεφαλής της Tesla πούλησε 4,4 εκατομμύρια μετοχές της Tesla (αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων).
Ο Musk ανέφερε την πώληση σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 28 Απριλίου 2022.
Οι μετοχές πουλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε τιμές που κυμαίνονται από 872,02 δολάρια έως 999,13 δολάρια, ήταν οι πρώτες πωλήσεις από τον επικεφαλής της Tesla μετά το μπαράζ πωλήσεων στα τέλη του 2021 που συγκέντρωσε περισσότερα από 16 δισ. δολάρια για να καλύψει φορολογικές υποχρεώσεις.

Ο Musk αποφάσισε να πουλήσει εκ νέου μετοχές της Tesla ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι η συμφωνία με το Twitter θα προχωρήσει.
Μάλιστα ο Elon Musk δήλωσε ότι δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις μετοχών Tesla.
Οι όροι της συμφωνίας με το Twitter προσδιορίζουν ότι ο Elon Musk θα πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 21 δισ. δολάρια σε μετρητά.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Musk πληρώνει για το Twitter εν μέρει με δικά του μετρητά και τα υπόλοιπα με έναν συνδυασμό δανείου με εγγύηση μετοχές της Tesla.
O Musk έχει καθαρή περιουσία 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, που τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.
muskkkk_bn.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης