Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία – Ψευδής η ρητορική του Κρεμλίνου

Biden (ΗΠΑ): Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία – Ψευδής η ρητορική του Κρεμλίνου
Βοηθάμε το Κίεβο να αμυνθεί μετά τη ρωσική επίθεση υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε μέσω ενδιάμεσων, διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ απλά βοηθούν το Κίεβο να αμυνθεί μετά τη ρωσική επίθεση.
Επιπλέον, σημείωσε πως είναι ψευδής η ρητορική του Κρεμλίνου, τονίζοντας πως δεν κάνουμε εμείς επίθεση στη Ρωσία.
«Η Ρωσία είναι η επιτιθέμενη.
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να φροντίσει να λογοδοτήσει» υποστήριξε ο Biden απαντώντας επί της ουσίας στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov, ο οποίος είχε αναφέρει πως ΗΠΑ και NATO εμπλέκονται σε πόλεμο δι’ ενδιαμέσων εναντίον της Ρωσίας, με δεδομένες τις παραδόσεις μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους.

Ανεύθυνα τα περί Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Biden υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για ό,τι κι αν κάνει η Ρωσία, αποκαλώντας ταυτόχρονα «ανεύθυνες» τις ρωσικές προειδοποιήσεις περί Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και περί της ενδεχόμενης χρήσης πυρηνικών όπλων.
Σημειώνεται πως κατά την τοποθέτηση του στο Κογκρέσο για την έγκριση του αιτήματος περί χορήγησης περισσότερων όπλων στο Κίεβο, αξίας 20 δισεκ. δολαρίων, ο Biden είπε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να παραμένει παθητικός παρατηρητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης