Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος κατά 2,1%, στα 107,59 δολάρια το βαρέλι το brent - Λόγω βημάτων για ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος κατά 2,1%, στα 107,59 δολάρια το βαρέλι το brent - Λόγω βημάτων για ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό πετρέλαιο
Ακόμη ισχυρότερη ήταν η άνοδος για το συμβόλαιο Ιουνίου του αμερικανικού αργού WTI που πραγματοποίησε άλμα 3,3% ή κατά 3,34 δολάρια, κλείνοντας στα 105,36 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

«Άλμα» πάνω από 2% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω δημοσιεύματος της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Γερμανία ήρε τις αντιρρήσεις στην επιβολή ευρωπαϊκού embargo στις εισαγωγές πετρελαίου, εάν αυτό είναι σταδιακό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης, οι τιμές του πετρελαίου δεν εμφάνιζαν αξιόλογες μεταβολές, αλλά αυτό άλλαξε όταν η WSJ ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι εκπρόσωποι του Βερολίνου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν αντιτίθεται πλέον στην επιβολή embargo στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, αρκεί να της δοθεί χρόνος ώστε να εξασφαλίσει προμήθεια από άλλους παραγωγούς.
Το δημοσίευμα της WSJ ήρθε 24 ώρες μετά τη δήλωση του αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας Robert Habeck ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ελπίζει να διακόψει την εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία εντός λίγων ημερών.
Πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι ρωσικές εισαγωγές κάλυπταν περίπου το 33% των αναγκών της Γερμανίας σε πετρέλαιο, ένα μήνα πριν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε δηλώσει ότι είχαν περιοριστεί στο 25% και χτες έκανε λόγο για 12%.
Παρά τη διαταραχή στην παγκόσμια προσφορά του πετρελαίου που αναμένεται πάντως, η ομάδα του κρατών μελών του ΟΠΕΚ+ (που αποτελείται από τον ΟΠΕΚ και συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία) δεν σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της στην επερχόμενη συνεδρίαση της 5ης Μαΐου, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Ιουνίου του brent έκλεισε στα 107,59 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,16% η κατά 2,27 δολάρια ενώ στο χαμηλό ημέρας είχε φτάσει να χάνει έως και 1,6 δολάρια.
Ακόμη ισχυρότερη ήταν η άνοδος για το συμβόλαιο Ιουνίου του αμερικανικού αργού WTI που πραγματοποίησε άλμα 3,3% ή κατά 3,34 δολάρια, κλείνοντας στα 105,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο χαμηλό ημέρας είχε φτάσει ως τα 100,13 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης