Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.891,3 δολάρια η ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.891,3 δολάρια η ουγγιά
Το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε στα 1.891,3 δολάρια η ουγγιά, με την τιμή του να σημειώνει μικρή άνοδο 0,1% ή 2,6 δολαρίων

Οριακή άνοδο σημείωσαν τα futures του χρυσού την Πέμπτη 28 Απριλίου, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου περιορίζει τη δυναμική του πολύτιμου μετάλλου να "στραγγαλίζει" τη ζήτηση του πολύτιμου μέταλλου.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε στα 1.891,3 δολάρια η ουγγιά, με την τιμή του να σημειώνει μικρή άνοδο 0,1% ή 2,6 δολαρίων.
Όπως επισημαίνει ο Brian Lahn, διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central, ο χρυσός διατηρούταν άνετα πάνω από τα 1.900 δολάρια, αλλά δέχτηκε πιέσεις από το δολάριο και τον κρίσιμο παράγοντα της Fed η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα.
Ο δείκτης δολαρίου DXY (έναντι ενός καλαθιού διεθνών ισοτιμιών) έχει βρεθεί σε υψηλά πέντε ετών και αν ξεπεράσει και το 103,82 θα δει επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν από το 2002.
Υπενθυμίζεται ότι το ισχυρό δολάριο καθιστά το χρυσό λιγότερο ελκυστική επένδυση για τους κατόχους άλλους ισοτιμιών.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι δέχθηκε σημαντικές πιέσεις και κινούνταν με απώλειες της τάξης του 1,5% στα 23,16 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης