Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» σε έσοδα και πωλήσεις smartphone για τον κινέζικο τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

«Βουτιά» σε έσοδα και πωλήσεις smartphone για τον κινέζικο τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
Οι πωλήσεις smartphone της Huawei κυριολεκτικά βυθίστηκαν, σημειώνοντας πτώση κατά 64,2% και έφεραν την εταιρεία στην έκτη θέση με βάση το μερίδιο αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Ο κινεζικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών Huawei ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 14% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ότι το περιθώριο κέρδους του μειώθηκε κατά το ήμισυ και ότι οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 62,4%, καθώς έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τις κυρώσεις που ανακοίνωσαν σε βάρος του πέρσι οι ΗΠΑ.
Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 131 δισεκατομμυρίων γιουάν (που ισοδυναμούν με 20,63 δισεκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 13,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατά 27% έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2021. Επίσης ανέφερε μείωση του περιθωρίου κέρδους πρώτου τριμήνου σε 4,3% έναντι 11,1% που είχε αναφέρει ένα χρόνο νωρίτερα.
Μιλώντας προς τους επενδυτές ο Ken Hu, ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, αναγνώρισε ότι «η καταναλωτική μας επιχείρηση επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό», σημείωσε ωστόσο ότι «οι υποδομές τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνιών γνώρισαν σταθερή ανάπτυξη. Το 2022, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ένα απαιτητικό και περίπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον».
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας.
Η μεγάλη πτώση των πωλήσεων smartphone της Huawei οφείλεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Trump έθεσε την κινέζικη εταιρεία σε ειδική μαύρη λίστα που δεν της επιτρέπει να αγοράζει κρίσιμα εξαρτήματα όπως προηγμένους ημιαγωγούς από αμερικανούς προμηθευτές.
Έτσι ενώ οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 14% το πρώτο τρίμηνο 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο,  σύμφωνα με την Counterpoint Research, οι πωλήσεις smartphone της Huawei κυριολεκτικά βυθίστηκαν, σημειώνοντας πτώση κατά 64,2% και φέρνοντας την εταιρεία στην έκτη θέση με βάση το μερίδιο αγοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη εταιρεία με αξιοσημείωτη πτώση πωλήσεων smartphone της τάξης του 23% κατά το πρώτο τρίμηνο 2022 έναντι του πρoηγούμενο τριμήνου ήταν η αμερικανική Apple.
H Apple όμως είχε τουλάχιστον αύξηση πωλήσεων κατά 4,4% το πρώτο τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης