Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Twitter παραδέχεται μετά τον Musk... ότι «φούσκωνε» τα νούμερα των χρηστών - Είχε δηλώσει 2 εκατομμύρια παραπάνω

Το Twitter παραδέχεται μετά τον Musk... ότι «φούσκωνε» τα νούμερα των χρηστών - Είχε δηλώσει 2 εκατομμύρια παραπάνω
Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAUs) ήταν 229 εκατ. έναντι 226,9 εκατ. που αναμένονταν, σύμφωνα με το StreetAccount
Σχετικά Άρθρα

Το Twitter παραδέχτηκε ότι υπερεκτίμησε τα νούμερα των ενεργών χρηστών κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια για περίπου τρία χρόνια, στην πρώτη ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τότε που η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησε για εξαγορά $44 δισ. από τον επικεφαλής της Tesla, Elon Musk.
Από τις αρχές του 2019, το Twitter έχει υπερεκτιμήσει τον αριθμό των χρηστών...
«Τον Μάρτιο του 2019, παρουσιάσαμε μια λειτουργία που επέτρεπε στους χρήστες να συνδέουν πολλούς ξεχωριστούς λογαριασμούς μεταξύ τους, προκειμένου να κάνουν εύκολη εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών.
Έγινε ένα σφάλμα εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν μέσω του κύριου λογαριασμού είχαν ως αποτέλεσμα όλοι οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί να υπολογίζονται ως mDAU.
Αυτό οδήγησε σε υπερεκτίμηση του mDAU από το Q1'19 έως το Q4'21.
Ο παρακάτω πίνακας παρέχει ενημερωμένες τιμές για το mDAU από το Q4'20 έως το Q4'21 παράλληλα με τις ιστορικές αναφερόμενες τιμές για τις ίδιες χρονικές περιόδους. Συμπεριλαμβάνουμε ένα δεκαδικό ψηφίο τόσο για τις απόλυτες τιμές όσο και για τους ρυθμούς ανάπτυξης για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος των αλλαγών.
Λάβετε υπόψη ότι τα δεδομένα αναδιατύπωσης δεν είναι διαθέσιμα πριν από το 4ο τρίμηνο του 2020 λόγω των πολιτικών διατήρησης δεδομένων, αλλά οι εκτιμήσεις μας υποδηλώνουν ότι οι προσαρμογές της προηγούμενης περιόδου δεν είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερες από εκείνες του 4ου τριμήνου του 20ου.» ανέφερε η εταιρεία.
2022-04-28_05-22-56.jpg

Είναι η δεύτερη φορά που το Twitter υπολόγισε λάθος τους αριθμούς των χρηστών του.
Το 2017 είχε ανακαλύψει ότι ένα παρόμοιο σφάλμα είχε περάσει απαρατήρητο για τρία χρόνια.
Το τελευταίο λάθος αποκαλύφθηκε λίγες μέρες αφότου το Twitter συμφώνησε για εξαγορά από τον Musk.
Ο μεγιστάνας ιδρυτής της Tesla έχει δηλώσει ότι θέλει να αναμορφώσει το επιχειρηματικό μοντέλο του Twitter, το οποίο επί του παρόντος βασίζεται στη διαφήμιση για περισσότερο από το 90% των εσόδων του.
Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 61 Cent, μη συγκρίσιμα με τις εκτιμήσεις.
Τα έσοδα ήταν 1,2 δισ. δολάρια έναντι 1,23 δισ. που αναμένονταν, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAUs) ήταν 229 εκατ. έναντι 226,9 εκατ. που αναμένονταν, σύμφωνα με το StreetAccount.
Πρόκειται για αύξηση κατά 15,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η συμφωνία με τον Elon Musk

Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Twitter έκανε αποδεκτή την πρόταση εξαγοράς της εταιρείας που είχε καταθέσει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Έλον Μασκ πρόσφερε το ποσό των 54,2 δολαρίων για κάθε μετοχή της εταιρείας, αποτιμώντας τη συνολική αξία του κολοσσού των social media στα 44 δισ. δολάρια, ενώ μετά την ανακοίνωση η διαπραγμάτευση της μετοχής στη συνεδρίαση της Wall Street διακόπηκε προσωρινά.
Η τιμή των 44 δισ. δολαρίων είναι περίπου 38% πάνω από το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, πριν ο Μασκ γνωστοποιήσει στις αρχές ότι απέκτησε μερίδιο περίπου 9% στην εταιρεία, ενώ η συμφωνία αναμένεται να κλείσει εντός του 2022 σε περίπτωση που λάβει την έγκριση των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών. Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης