Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία αποκαλύπτει: Η Πολωνία απεργάζεται τον διαμελισμό της Ουκρανίας

H Ρωσία αποκαλύπτει: Η Πολωνία απεργάζεται τον διαμελισμό της Ουκρανίας
Όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι οι λεπτομέρειες της επικείμενης παρέμβασης συζητούνται με την κυβέρνηση του Biden
Σχετικά Άρθρα

Την… κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας - όπου κυριαρχεί ο καθολικισμός - με πρόσχημα την… προστασία του πληθυσμού από την Ρωσία σχεδιάζει η Πολωνία!
Αυτό ισχυρίζεται η Μόσχα και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, δηλαδή η υπηρεσία εξωτερικής κατασκοπίας!
Όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Sergei Naryshkin «σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία επεξεργάζονται σχέδια για την καθιέρωση αυστηρού στρατιωτικού-πολιτικού ελέγχου της Πολωνίας επί των «ιστορικών περιοχών τους» στην Ουκρανία.
Το πρώτο στάδιο της «επανένωσης» θα είναι η είσοδος των πρόσχημα της «προστασίας τους από τη ρωσική επιθετικότητα».
Όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι οι λεπτομέρειες της επικείμενης παρέμβασης συζητούνται με την κυβέρνηση του Biden και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές συμφωνίες, θα πραγματοποιηθεί χωρίς εντολή του ΝΑΤΟ, αλλά με τη συμμετοχή άλλων «πρόθυμων κρατών».
Προς το παρόν η Βαρσοβία δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει με τα πιθανά μέλη του «συνασπισμού ομοϊδεατών».
Το λεγόμενο ειρηνευτικό σώμα σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε εκεί ένοπλες δυνάμεις είναι ελάχιστος.
Και τα «μάχιμα καθήκοντα» προτεραιότητας του πολωνικού στρατού θα περιλαμβάνουν τον σταδιακό έλεγχου των στρατηγικών εγκαταστάσεων που τώρα ελέγχονται από την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας.
Μάλιστα δε, σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους, οι πολωνικές μυστικές υπηρεσίες ήδη αναζητούν πρόθυμους εκπροσώπους της ουκρανικής ελίτ για να σχηματίσουν ένα «δημοκρατικό» αντίβαρο στους εθνικιστές με προσανατολισμό στη Βαρσοβία.
Έτσι, αυτά τα προληπτικά μέτρα στη δυτική Ουκρανία (που έχει ως πρωτεύουσα το Lvov) με τους Πολωνούς στρατιωτικούς να έχουν τον έλεγχο των στρατηγικών και όχι μόνον εγκαταστάσεων μπορούν να οδηγήσουν σε διάσπαση της χώρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο έγινε με την «συμφωνία» για την Πολωνία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Δύση, εκπροσωπούμενη από την Αντάντ, αναγνώρισε το δικαίωμα της Βαρσοβίας να καταλάβει πρώτα μέρος της Ουκρανίας για να προστατεύσει τον πληθυσμό από «μπολσεβίκικη απειλή» και στη συνέχεια αυτές οι περιοχές εντάχθηκαν στο πολωνικό κράτος.
Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί της Μόσχας έχουν βάση - και δεν είναι μια προσπάθεια να σπείρουν αμφιβολίες, να δημιουργηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της Ουκρανικής κυβέρνησης και της Πολωνίας – τότε η Ουκρανία αντιμετωπίζει διαμελισμό και εξ ανατολών και εκ δυσμάς…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης