Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο - Στο +2,5% ο S&P 500, o Nasdaq +3% - Κέρδη +17,6% η Μeta

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο - Στο +2,5% ο S&P 500, o Nasdaq +3% - Κέρδη +17,6% η Μeta
«Ήταν μια αρκετά καλή σεζόν για τα κέρδη και αυτό λειτουργεί υποστηρικτικά για την αγορά μετοχών» δήλωσε η Victoria Fernandez, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Crossmark Global Investments

Eκρηκτική άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη 28 Απριλίου, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δεικτοβαρών εταιρειών όπως αυτή της μητρικής του Facebook, Μeta (+17,6%).
«Ήταν μια αρκετά καλή σεζόν για τα κέρδη και αυτό λειτουργεί υποστηρικτικά για την αγορά μετοχών» δήλωσε η Victoria Fernandez, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Crossmark Global Investments.
Παράλληλα, η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία κλιμακώνεται και μαζί και ο ενεργειακός πόλεμος μετά την απόφαση της Μόσχας να κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου σε όσες χώρες αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλια, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγκάζεται σε υποχώρηση απέναντι στους όρους της Ρωσίας που πλέον αναζητά έναν εύσχημο τρόπο για να το παρουσιάσει, ώστε να μην θεωρηθεί ως νίκη του προέδρου Vladimir Putin.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,85%, στις 33.917 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 «ενισχύθηκε» +2,48%, στις 4.287 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε αύξηση +3,06%, στις 12.871 μονάδες
Καταγραφή_174.JPG
Όπως προαναφέρθηκε, η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, είδε τον τίτλο της να σημειώνει άλμα 17% στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χτες μετά τη λήξη της συνεδρίαση.
Εκ του σύνεγγυς ακολούθησε και η Qualcomm με ράλι σχεδόν 10%, μετά τα δικά της ισχυρά αποτελέσματα, ενώ και η PayPal σημείωσε άλμα 12% παρά το αδύναμο guidance που έδωσε για το δεύτερο τρίμηνο.
Την ίδια ώρα, η Eli Lilly ενισχύθηκε κατά 4% η Merck κατά 5% και η Southwest Airlines κατά 2%, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν και οι τρεις.
Αντίθετα, οι Amgen και Caterpillar ασκούν πίεση στον Dow Jones, με απώλειες 4,3% και 1% αντίστοιχα.

Στα μάκρο, προ των πυλών της ύφεσης βρίσκεται η αμερικανική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ σημείωσε απρόσμενη πτώση το α' τρίμηνο του 2022, ανατρέποντας την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις από το 1984.
Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης «έχασε» ακόμη και την υποτονική εκτίμηση του Dow Jones για άνοδο 1% στο τρίμηνο.
Η αύξηση των κρουσμάτων από την Omicron πριν από την έναρξη του έτους παρεμπόδισε την οικονομική δραστηριότητα, ενώ ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
usa1_12.jpg
Την ίδια στιγμή, μικρή πτώση κατά 5.000 σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Οι αιτήσεις έπεσαν στις 180.000.
Η πτώση ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.
Οι αιτήσεις πλησιάζουν τα χαμηλά πολλών δεκαετιών καθώς η ζήτηση για εργαζομένους διατηρεί χαμηλές τις απολύσεις, δήλωσε η Rubeella Farooqi, οικονομολόγος της High Frequency Economics.
FRbmlp5XwAIdlLy.jpg
Στα επιχειρηματικά, η Meta για το α’ τρίμηνο του 2022 σημείωσε κέρδη 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα περίπου 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα και με στοιχεία του S&P Capital IQ.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, παρά την πίεση από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον αυξημένο ανταγωνισμό και την αλλαγή στα privacy settings της Apple, που έχουν επιβαρύνει τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Παρά την επιβράδυνση στα έσοδα, η μετοχής της Meta κινήθηκε ισχυρά ανοδικά (+15%), λόγω των ισχυρότερων του αναμενομένου κερδών.
Η δε Qualcomm ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 3,21 δολαρίων, αυξημένα κατά 69% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν κέρδη μόλις 2,91 δολαρίων ανά μετοχή.
Τα δε έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο κατά 41%, φτάνοντας στα 11,16 δισ. δολάρια.
Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα έσοδα της PayPal αυξήθηκαν κατά 8% σε ουδέτερη βάση συναλλαγματικών ισοτιμιών στα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street που κυμαίνονταν στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Η εταιρεία διεκπεραίωσε συνολικά πληρωμές 323 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να επισκιάζουν τις ανησυχίες για τον ενεργειακό πόλεμο Ρωσίας - ΕΕ.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,35%, στις 13.979 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,13%, στις 7.509 μονάδες.
Στις 6.508 μονάδες με κέρδη 0,98% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύθηκε με άνοδο 0,95% στις 24.055 μονάδες.
 φδσαδσφαφσδα.JPG
Στα επιχειρηματικά, καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους 'ύψους 1,4 δισ. στερλινών (1,76 δισ. δολ.), ανακοίνωσε η Barclays, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 644 εκατ. στερλίνες, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 18% από το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν ανήλθαν στα 1,7 δισεκατομμύρια στερλίνες.
Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν 10% σε ετήσια βάση στα 6,5 δισ. στερλίνες, λόγω των ισχυρών εταιρικών και επενδυτικών τραπεζικών κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης