Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεφεύγει ο Elon Musk: Θα αγοράσω και την Coca cola για της βάλω.... κοκαΐνη - Η ιστορική αλήθεια πίσω από το tweet

Ξεφεύγει ο Elon Musk: Θα αγοράσω και την Coca cola για της βάλω.... κοκαΐνη - Η ιστορική αλήθεια πίσω από το tweet
Τότε, η συνταγή του Pemberton περιείχε ένα εκχύλισμα κοκαΐνης, το οποίο έπαιρνε από τα φύλλα της κόκας, για να φτιάξει ένα ποτό το οποίο διαφήμιζε σαν «πατενταρισμένο φάρμακο» και «τονωτικό του μυαλού και πνευματικό αναψυκτικό»
Εκτός ορίων ο Elon Musk φαίνεται πως δεν μπορεί πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς με νέο tweet αναφέρθηκε στις επόμενες.... επιχειρηματικές βλέψεις του.

Όπως τουίταρε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θα ήθελε να αγοράσει την Coca Cola «για να της ξαναβάλει κοκαΐνη». 
«Ας κάνουμε το Twitter όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται!», έγραψε σχεδόν μία ώρα αργότερα ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας. 

 

Και ενώ ο Musk πιθανότατα αστειεύεται, το tweet του κρύβει κάποια ιστορική αλήθεια.

Το ιστορικό 
 
Σύμφωνα με το National Institute on Drug Abuse, η κοκαΐνη ήταν νόμιμη στην Αμερική το 1885, όταν ο John Pemberton, ένας φαρμακοποιός από την Ατλάντα πρωτο-έφτιαξε το ποτό. 
Τότε, η συνταγή του Pemberton περιείχε ένα εκχύλισμα κοκαΐνης, το οποίο έπαιρνε από τα φύλλα της κόκας, για να φτιάξει ένα ποτό το οποίο διαφήμιζε σαν «πατενταρισμένο φάρμακο» και «τονωτικό του μυαλού και πνευματικό αναψυκτικό». 
Άρθρο των New York Times του 1988 για την Coca Cola Company ανέφερε ότι η κοκαΐνη χρησιμοποιούνταν αρχικά στο αναψυκτικό, αλλά καταργήθηκε έως τα 1900. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης