Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Μόλις στο 62% οι πιθανότητες ολοκλήρωσης της εξαγοράς από τον Elon Musk

Twitter: Μόλις στο 62% οι πιθανότητες ολοκλήρωσης της εξαγοράς από τον Elon Musk
Υπό πίεση η μετοχή του Twitter - Που θα βρει τα χρήματα για την εξαγορά ο Musk;
Σχετικά Άρθρα

Μόλις στο 62% τοποθετούν τις πιθανότητες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk οι  υπολογισμοί του Reuters.
Το ποσοστό αυτό είναι σχετικά χαμηλή πιθανότητα για μία τελική συμφωνία, όπως δηλώνουν επενδυτές, με δεδομένο ότι ο Musk, που δεν έχει επενδύσει σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα σχετικά με κινήσεις να μονοπωλήσει την αγορά.

Υπό πίεση η μετοχή του Twitter - Που θα βρει τα χρήματα ο Musk;

Επενδυτές, που έχουν επιφυλάξεις για το αν ο Musk θα ολοκληρώσει την εξαγορά της Twitter έστειλαν χθες, Τετάρτη, τις μετοχές της εταιρίας στο χαμηλότερο επίπεδο της τιμής τους από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς, πριν από δύο ημέρες.
Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο Μusk να μην έχει την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσει το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,93 δισεκατομμύυρίων ευρώ) που πρέπει να καταβάλει, ενώ μπορεί να αποφασίσει κατά της πώλησης μερικών μετοχών της στην Tesla, που θα είναι ίσως αναγκαία για να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.
Ο ίδιος έχει προηγουμένως υπαναχωρήσει.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πάρει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter.
Το 2018, ο Musk είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση στο Twitter ότι είχε “διασφαλίσει τη χρηματοδότηση” για μία συμφωνία 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων (68,34 δισεκατομμυρίων ευρώ) αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της Tesla, αλλά τελικά δεν προχώρησε με σχετική προσφορά.
Επιπρόσθετα, ο Musk θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (0,95 δισεκατομμυρίων ευρώ) σε περίπτωση αποχώρησής του από τη συμφωνία. Το ποσό αυτό της αποζημίωσης, αποτελεί μόλις ένα μικρό μέρος της περιουσίας του, η οποία εκτιμάται από το Forbes στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια (227,79 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σοβαρό ρίσκο για το επόμενο εξάμηνο

“Υπάρχει μεγάλο ποσοστό σοβαρού ρίσκου για το επόμενο εξάμηνο που απαιτείται χρονικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας”, δήλωσε ο Κρις Πουλτζ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου (Kellner Capital), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η τιμή των μετοχών του Twitter στη Νέα Υόρκη υποχώρησε 2,1% στα 48,68 δολάρια (46,20 ευρώ), μειωμένη αισθητά από την τιμή της συμφωνίας εξαγοράς στα 54,20 δολάρια (51,44 ευρώ) αφήνοντας μία πιθανότητα 62% για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Πτώση και για την Tesla

Η τιμή των μετοχών της Tesla υποχώρησε άνω του 12% την Τρίτη, καθώς εξαφανίστηκαν 126 δισεκατομμύρια δολάρια (119,59 δισεκατομμύρια ευρώ) από την μετοχική της αξία, μετά από ανησυχίες ότι ο Musk θα πρέπει να πωλήσει μετοχές στην εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να πληρώσει το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης