Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση στο άνοιγμα, με ήπια κέρδη το κλείσιμο, το brent στα 105,32 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση στο άνοιγμα, με ήπια κέρδη το κλείσιμο, το brent στα 105,32 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI ενισχύθηκε κατά 32 σεντς ή κατά 0,3% κι έκλεισε στα 102,02 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς μείζονες μεταβολές έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου παρότι στις αρχές της συνεδρίασης δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα, το αμερικανικό αργό να περάσει ακόμη και κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Η διαπραγμάτευση του πετρελαίου ξεκίνησε με ισχυρές πιέσεις καθώς η παράταση και εξάπλωση των lockdown στην Κίνα, που ακολουθεί πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, ενέτειναν τους φόβους για σημαντική επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και επιδείνωση των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, εγείροντας ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο ίδιος φόβος για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας τροφοδοτείται και από τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών της ενέργειας αυξάνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις και οδηγώντας τις κεντρικές τράπεζες να κινηθούν πιο επιθετικά για την τιθάσευση του πληθωρισμού, με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψη.
Ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) για τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ, που έδειξαν αύξηση κατά 700.000 βαρέλια, υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν σταδιακά τις απώλειές τους και κατάφεραν να κλείσουν ανοδικά.
Έτσι, το αργό τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 33 σεντς και έκλεισε στα 105,32 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 103,27 δολάρια.
Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 32 σεντς ή κατά 0,3% κι έκλεισε στα 102,02 δολάρια το βαρέλι, αν και προσωρινά είχε διολισθήσει κάτω από τα 100 δολάρια και συγκεκριμένα έως τα 99,80 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης